Vergi daireleri kaça kadar açık olacak? Hangi bankalar açık? Vergi borcu ödeme için son gün!

Vergi daireleri kaça kadar açık olacak? Hangi bankalar açık? Vergi borcu ödeme için son gün!

Yapılandırmadan sonra vatandaşlar vegi borçlarını ödemek için banka ve vergi dairelrine koşuyor. Taksitlendirilmiş borçların son ödeme günü bu gün. Peki vergi daireleri kaça kadar açık olacak? Hangi bankalar vergi borcu ödeme işlemini kabul ediyor ve açık? 25 Ksım'da son bulan vergi borcu yapılandırma işlemlerinin ardından ödeme günü geldi. İşte vergi daireleri çalışma saatleri...

Miyonlarca vatandaş vergi borcu yapılandırma işlemini tamamladı. Sıra borçları ödemeye geldi. Bugün son gün olduğu için vatandaşlar vergi dairelerinin kaça kadar açık olduğunu merak ediyor. Peki hangi bankalar kaça kadar açık ve vergi borcu ödeme işlemini kabul ediyor? Vergi daireleri açık mı?

VERGİ DAİRELERİ KAÇA KADAR AÇIK?

Hürriyet'te yer alan habere göre, yapılan temaslar sonucunda bugün vergi dairelerinin saat 24.00’e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank'ın da saat 21.00’e kadar, yeniden yapılandırmanın ilk taksitlerini kabul etmesi kararı alındı.

Mükellefler bu saatlerde, bankalar ve vergi daireleri üzerinden taksit ödemelerini yapabilecek.

VERGİ BORCU KAÇ TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK?

Yapılandırma sürecinde taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksiti bugün yatıran bir sonraki taksiti 30 Ocak'ta yatıracak. 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödeme yapılabilecek.

TAKSİTLER ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.

Sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit aralık ayında başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN