Vestel'den, Toshiba açıklaması

Vestel'den, Toshiba açıklaması

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Vestel, Japon Toshiba'nın TV birimini satın alacağı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Vestel Elektronik Sanayi ve Aicaret A.Ş'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:  "09.04.2017 tarihinde Japon Nikkei Gazetesi kaynaklı çeşitli haber ajanslarında yer alan haberlere istinaden; Şirketimizin global markaları lisanslama ve/veya satın alma yoluyla uluslararası pazarlardaki konumunu daha da sağlamlaştırma ve markalı satışlarını arttırma stratejisi kapsamında, Toshiba Corporation'ın TV biriminin (Toshiba Visual Solutions Corporation) satın alınması konusunda görüşmelere başlanmış olup, bu aşamada nihai görüşmelere geçilip geçilmeyeceği henüz belirsizlik taşıdığından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, kamuya açıklama yapılması taraflar arasında bağlayıcı bir sözleşme akdedilinceye kadar ertelenmiştir.

Toshiba Visual Solutions Corporation ile  %100 bağlı ortaklığımız olan Vestel Ticaret AŞ ("Vestel Ticaret") arasında 1 Eylül 2016 tarihinde imzalanan marka lisans anlaşması kapsamında 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere Avrupa pazarı için Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtım hakları Vestel Ticaret'e aittir."

VESTEL HİSSELERİ YÜKSELİŞTE

Vestel hisseleri Toshiba'nın televizyon birimini almak için görüştüğü haberlerinin ardından yüzde 4'ün üzerinde primli seyrediyor. Şirket hisseleri açılış sonrası 7.02 TL'ye kadar yükselmesinin ardından saat 10.54 itibarıyla yüzde 4.11 yükselişle 7.12 TL'den işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN