Whatsapp ve sosyal medyada yayılan radyasyon iddialarına BTK'dan yalanlama

Whatsapp ve sosyal medyada yayılan radyasyon iddialarına BTK'dan yalanlama

Sosyal medya ve özellikle de Whatsapp kullanıcıları bu gece 00.30 - 03.30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazların kapatılmaması durumunda radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağı belirtildi. BTK ise iddiaları yalanladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK), bu gece gezegenin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı yönündeki haberlere ilişkin, doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşların itibar etmemesi istendi.

BTK'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, sosyal medyada, Singapur televizyonuna atıfta bulunularak, acil başlığıyla yayınlanan ve bu gece gezegeninin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı uyarısıyla cep telefonları ve tabletlerin kapatılması gerektiği yönünde mesajların yayıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve ihtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN