Yarın İstanbul'da hava nasıl? Çarşamba günü kar yağacak mı? Kar yağışı ne zaman bitecek

Yarın İstanbul'da hava nasıl? Çarşamba günü kar yağacak mı? Kar yağışı ne zaman bitecek

İstanbul'da yarın kar yağacak mı? Hava durumu nasıl olacak? Yeni yıllar birlikte soğuk hava dalgasının etkili olduğu ve yoğun kar yağışının gerçekleştiği İstanbul'da kar yağışı ne zamana kadar devam edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışının devam edeceği belirtildi. Peki, kar yağışı ne zaman bitecek? Ayrıntılar ve tüm gelişmeler haberimizde.

İstanbul'da hava yarın nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi? Milyonlarca İstanbullu hava durumunun nasıl olacağını ve kar yağışlarının ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışları özellikle İstanbul'da günlük hayatı ve eğtiimi olumsuz etkiledi. Pazartesi ve salı günleri eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne zamana kadar sürecek? Ayrıntılar ve Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan hava durumu açıklaması haberimizde.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK? KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'da kar ne zamana kadar yağacak? sorusu cevabını arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurt genelinde soğuk havanın etkisini sürdüreceğini, kar yağışlarının birçok ilde devam edeceği bildirildi. Peki 11 Ocak Çarşamba günü İstanbul'da hava nasıl oalcak?

17-01/10/istanbul-1484040527.jpg

İstanbul'da bu sabah soğuklar etkisini göstermeye devam ederken kar yağışının etkisini azalttığı görüldü. Salı günü hava durumu raporunda parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı belirtildi. Bugünün hava sıcaklığı 2 derece dolaylarında olacak.

İSTANBUL ANLIK HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.  Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

17-01/10/ist.jpg

11 Ocak Çarşamba günü de İstanbul'da kar yağışı devam edecek. Gece saatlerinde etkisini artıracak olan kar yağışı Çarşamba sabahı da devam edecek. Yetkililer İstanbulluları kar yağışlı çarşamba sabahı için uyararark kar yağışı ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin’in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin’in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya’nın güneybatı ve Karaman’ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara’da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadenizde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -1

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu 3

Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

İzmir: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve
yağmura döneceği tahmin ediliyor. 5

Adana: Çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 12

Antalya: Çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 11

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 6

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

İstanbul'da yarın kar yağacak mı? hava durumu nasıl olacak? Yeni yıllar birlikte soğuk hava dalgasının etkili olduğu ve yoğun kar yağışının gerçekleştiği İstanbul'da kar yağışı ne zamana kadar devam edecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışının devam edeceği belirtildi. Peki, kar yağışı ne zaman bitecek? Ayrıntılar ve tüm gelişmeler haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN