Yasaklar ne zaman bitecek?

Yasaklar ne zaman bitecek?

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek, merak konusu oldu. Özellikle restoran, kafe, eğlence merkezi gibi kapalı olan mekan sahipleri, yasakların kalkacağı tarihi dört gözle bekliyor. Mart ayında hafta içi sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması, hafta sonu ise sokak yasağının sadece akşam saatlerinde uygulanabileceği kulislerde konuşuluyor. İşte detaylar...

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, korona virüs yasaklarının kalkacağı tarihi, Sağlık Bakanlığı'ndan etkili ve yetkin bir isme dayandırdı. Mart ayının ortalarına kadar yaklaşık 2 milyon kişinin aşı olmasıyla birlikte yasakların büyük bir bölümünün 15 Mart 2021'de kaldırılacağı belirtildi. Muharrem Sarıkaya'nın konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Bakanlığın etkin ve yetkin isminin şu sözleri önemli: 'Hedefimiz 15 Mart'ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek...'

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı son açıklamada, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" ifadelerini kullandı.

YASAKLAR KADEMELİ OLARAK KADIRILABİLİR

Öncelikli olarak belki hafta içi kısıtlamaların biraz ileri çekilebileceğini, hafta içi 00.00'a çekilebileceğini söyleyen İlhan, "Hafta sonu kısıtlamaları başlangıçta kalkmayabilir, sonra hafta sonu kısıtlamaları akşam saatleri olabilir, belki hafta sonu bir gün kısıtlama söz konusu olur" dedi.

İlhan, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Vaka sayısı azalıyor, hasta sayısı azalıyor, aşılama başladı. Böyle umutlu bir ortam söz konusuyken biraz daha sabretmek, işler yolunda giderken işi bozmamak gerekiyor açıkçası.

Belki binli rakamları görürsek, belli bölgelerde binli rakamlar daha çok olursa büyükşehirlerimizde, İstanbul, Ankara'da yoğunlaşırsa Türkiye genelinde kısıtlamaların biraz daha gevşetilmesi söz konusu olacaktır.

Restoranların kafelerin ne zaman açılacağının kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Şu an net bir şey söyleyemesek de binli, 2 binli vaka sayılarını görmemiz daha doğru olacaktır. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN