En anlamlı şampiyonluk

Süper Lig’te yarış ilk kez böyle bir finale tanıklık etti. Son 90 dakikaya 3 takım şampiyonluk umudu ile girdi. Ve o 90 dakika heyecan içine geçti.

Galatasaray İzmir’de kendisine meydan okuyan, oyuna ortak olan bir Göztepe buldu. Galatasaray Gomis ve Donk’la gol pozisyon üretti ama Sarı-Kırmızılıları rahatlatacak gol gelmeyince soyunma odasına stresli girdi. Bornova Stadı’nda sessizlik yaşanırken diğer statlardan gol haberleri peşpeşe geliyordu. Fenerbahçe devreye 2 farklı önde girerek pozisyonunu aldı ve ‘kaderini’ beklemeye başladı. Beşiktaş Talisca ile nefis bir gol bularak Şampiyonlar Ligi’nin küçük dilimi için son şansını oynadı. Beklenmeyen gelişme ise Fatih Terim Stadı’nda yaşandı. Başakşehir, Kasımpaşa karşısında şok gollerle geriye düştü ve ikincilik beklentisi olan takımları hareketlendirdi. Ancak Abdullah Avcı’nın öğrencileri şoku çabuk atlatıp soyunma odasına 2-2’lik skorla ve ikinci yarıya taşıdığı umutla girdi.

İlk yarılar bittiğinde Galatasaray şampiyon olmuş, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi vizesini almıştı. Son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş üçüncü, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ligin altını üstüne getiren Başakşehir dördüncü sıradaydı.

Ligin kaderi, Avrupa’ya gideceklerin akıbeti Fatih Terim’in öğrencilerinin Bornova Stadı’ndaki mücadelesi ve Fatih Terim Stadı’ndaki İstanbulluların randevusunun sonucuna göre belli olacaktı.

İkinci yarıda Galatasaray’ın oyun planında değişiklik yoktu. Savunma göbeğini Denayer- Serdar Aziz’den oluşturan Fatih Terim, bir kaza golüne karşılık tedbir olarak Donk’u da savunmanın içine gömdü. Fernando da ofanstan çok defansa yardımcı oldu. İki bek Linnes ve Nagatomo da ileri çıkışlarını kontrollü yaptı, açık vermemeye çalıştı. Terim’in Kadıköy’de 0-0’la kupayı kaldırdığı maça benzer bir taktikti Galatasaray’ınki. İstediği 1 puandı ve bunu almaya gelmişti. Golü düşünüyordu ama kendisini şampiyon yapacak olan ‘gol yeneme’ seçeneğini daha da düşünüyordu. Bu stratejinin tek sıkıntısı tribünleri ve ekran başındakileri gerilim içinde maç izlemeye mahkum etmesiydi.

Galatasaraylıları rahatlatan isim Gomis oldu. Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor maçlarında penaltı kaçıran Gomis’e penaltı attırmak iyi bir fikir miydi bilemiyorum ama Gomis bu kez penaltıyı atarak en çok gol atarak kral olan yabancı unvanını da eline geçirdi.

Hoca değiştiren, bir sezonda iki kez seçime giden, ideal 11’inin hemen tamamı yeni transferlerden oluşan Galatasaray’ın 21. şampiyonluğu gerçekten çok anlamlı. Özellikler de kendisinden daha oturmuş Beşiktaş ve Başakşehir’i geride bırakarak… Şunu kabul etmek gerekiyor: Finaller Galatasaray’ın işi…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.