Satranç oyunu

Doğru tanımlama ve bakış açıları kişiden kişiye göre değişimler gösterir. Okan Buruk Fenerbahçe son haftalarda son dakika attığı gollerle kazanıp yarışta kaldığını belirtti. Genel duruma bakıldığında takımı 6 maç 18 puan topladı, Fenerbahçe ise 13 puan. Başka bir bakış açısı ile bakarsak, bu lig böyle bitmez denildiğinden itibaren Galatasaray maç kaybetmedi!

Derbi deplasmanları dahil Adana Demirspor deplasmanı her zaman zor geçen bir deplasman. Bu sezon oynadığı futbol Fenerbahçe oyununa tam ters gelen yoran bir oyun anlayışı, forvetsiz hızlı oyuncuları ile sonuca gitmeye çalışan bir takım görünümünde.

Jorge Jesus’un, “rakipler bizi tanıyor, biz de rakipleri tanıyoruz” sözü düşünülerse Rossi, Mert Hakan son haftaların formsuz ismi İrfan Can’da ilk 11’de yerini alarak oyundaydı. Portekizli hoca zaman zaman sorunlar yaşayacaklarını belirtse de çıkardığı kadro ile kağıt üstünde orta saha hakimiyetini rakibine bırakmıştı. Maç beklentilerin karşılığı verir gibi başladı, orta sahaların kolay geçildiği, pas hatalarının bol olduğu Batsman’in 8 dakikada 2 gol pozisyonuna girdiği açık bir oyunla başladı. Tempo olarak Premier lig başlangıcı, VAR hakem kararı olarak süper lig başlangıcı gibi bir oyun, Mert Hakan idman harici, atacağı güzel golü elle oynama düşüncesi ile iptal oldu.

Montella sistemi rakibin zaafını bilerek, Onyekuru’yu Altay ile karşı karşıya bırakmak, yayda Belhanda ile topu buluşturmaktı . Belhanda uzun zaman sonra penaltı kaçırdı, Altay uzun zaman sonra penaltı kurtardı. Onyekuru ise istediği pozisyonları bulamadı ilk yarıda. Bir penaltının kaçtığı, bir golün verilmediği, iki pozisyonun kale çizgisinden çıktığı ligin ilk yarısının en fazla şutunun (24) çekildiği bir maçın ilk yarısının golsüz bitmesine seyretmeyen birine inandırmak çok zor olsa gerek.

Adana Demirspor ikinci yarıya daha önde orta saha kontrolünü eline alarak oyuna başladı. Akintola, Emre ile gole daha çok yaklaşan takım görünümünde oldu. Temponun bir an düşmediği oyuna ilk müdahale Jesus’tan geldi, oynadığı zaman takımın en iyilerinden olan Zach ve Osayi sahaya İrfan Mert kenara geldi. Osayi sağ beke geçince joker Ferdi-Zajc ile beraber orta saha kaybedilen orta saha kontrolünü tekrar Fenerbahçe’ye geçmesini sağladı.

Altay öne çıkan defansının arkasına sarkan, Onyekuru pozisyonlarını tek başına karşılıyordu. Valencia ise her zaman ki gibi kolay olanı kaçırma hobisine devam ediyordu. Jesus ülkenin gözbebeğini son 15 dakika kala oyuna alarak en önemli hamlesini sahaya sürdü, Montella ise buna karşılık tek forveti Ndiaye’yi sahaya sürdü. Sahanın yıldızı Altay zamanlama hatası yaparak penaltıya sebep oldu. Sherif Ndiaye penaltıyı gole çevirerek atamayana atarlar sözünü özdeşlerdi. Ligin ve takımın en golcüsü Valencia bu maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi. İki takımın kazanacağı bir maç berabere bitmiş oldu.

Sahadaki emeğin bir hatalı (!) düdük ve masa başı hamlelerle boşa gittiği bir ortamda ne taktik ne de sistem işe yaramaz. Yoğun tempo ve iyi futbol dün gece de hakem idaresinde ligimiz gibi kaybolup gitti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum