17 Haziran 2019 Mursî hücreden çıktı

O artık hücrede değil, o tutsak değil artık.

Şimdi bütün Mısır’ın, Dünyanın göklerinde, damarlarında, Allah’ın cennetinde inşaallah.

19-06/19/ekran-resmi-2019-06-19-232458.png

O bir şehit ve şehitler ölmez, diridir.

Seçimle gelen ilk Mısır Cumhurbaşkanıydı. Dünya sisteminin farkında ve hedefindeydi. Ülkemizde de iyi bilinen bir yolla, darbeyle indirildi, yıllarca süren sözde yargılamalar devam ederken çıkarıldığı son mahkemede Rahmet-i Rahmana kavuştu.

Ortadoğunun ülkemizdeki sayılı uzmanlarından Turan Kışlakçı yılların birikimiyle Mücerret.com sitesinde bu şehadetin ardından düşüncelerini yazdı ve Şehit Mursi’nin siyasî hayatını analiz etti.

Nil, Mursi’nin halksız defnini sessizce izledi.

Kahire yiğit evladını kalbine gömdü.

Hasan El Benna, Seyyid Kutub, Ömer Muhtar, Şeyh Ahmet Yasin, Aliya ve geriye/ileriye doğru diğer bütün aziz şehitlerden oluşan onurlu kervana eklenen Mursi “şehit tahtından Rabbe gülümsedi.”

Çok şey söylendi ve söylenecek.

Nil akmaya devam edecek. Hakikat ve yalan, iyi ve kötü arasındaki savaş durmaksızın sürecek.

Zulmün ve kötülüğün karşısındaki soylu öfke ve direniş bitmeyecek. Allah onu gül kokularına boğsun. Zalimleri ise kendi kötülüklerinde helak etsin.

Onun için bir ehl-i insafın tesbitleri şöyleydi: (https://fotogaleri.haberler.com/muhammed-mursi-hakkinda-bilmediginiz-10-sey/)

Şehit Mursi hakkında pek bilinmeyen 10 şey:
1) Muhammed Mursi hafızdır
2) Oldukça zekidir. Profesördür ve Zagazig Üniversitesi mühendislik fakültesi başkanıdır. Bundan önce Amerika’da çeşitli projeler üzerinde çalışmış ve burada misafir profesör olmuştur.
3) Bir apartman dairesinde yaşıyordu. Mursi ilk defa Cumhurbaşkanlığı sarayına girdiğinde burada yaşamamaya karar verdi. Sadece hükümet işlerini bu geniş saraylarda yürüttü.
4) Ölmekte olan kız kardeşi İçin özel tedaviyi reddetti / Mursi Cumhurbaşkanı iken kız kardeşi ciddi bir hastalığa yakalandı. Hastaneye onu ziyaret etmeye gittiğinde doktorlar Avrupa’ya ya da Amerika’ya nakledilirse daha iyi bir tedavi göreceğini söylediler. Tek yapması gereken bir ambulans helikopter ve uçağa emir vermekti. Bulunduğu pozisyon sebebiyle ailesinin sıradan bir Mısırlı’dan daha avantajlı olamayacağını açıklayarak bunu reddetmiştir.
5) Önemli bir konuşma yaparken namaz vaktinin geldiğini fark ederdi. Ezanı göz ardı edip konuşmasına devam etmek yerine veya bir dakika sessizce beklemek yerine sesli ve onurlu bir şekilde ezanı tekrar ederdi.
6) Kahire sokaklarında uyuyan evsiz bir kadın vardı (Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=LaJ-La1kGa8#t=64). Bir gün bir araba yaklaştı ve Mursi indi. Ona neden sokakta uyuduğunu sordu. Kadın da dul kaldığından beri kirayı ödeyemediğini ve sonunda kendini sokakta bulduğunu söyledi. Mursi Mısır’daki hiçbir annenin bu şekilde mağdur olmaması gerektiğini belirtti ve kadın için temiz bir daire ve yeterli maaş sağlanmasını emretti.
7) Yardım çalışmalarında yer aldı / Binlerce insanı öldüren yıkıcı Güney Asya tsunamisi sonrası Mursi Endonezya’yı ziyaret etmiştir. Yıkılan hayatların yeniden inşası için kazazedelere yardım etmeyi amaçlayan bir yardım kuruluşunun parçası olarak oradaydı.
8) Dünyanın en düşük ücretli lideri idi.
9) Sabah namazlarını camide kılmaya özen gösterirdi / Mursi namazlarını cemaatle kılmaya çok düşkündü.
10) Devlet dairelerine fotoğrafını astırmadı / Birçok Arap despotizminde olduğu gibi Mısır’da da her binanın bir köşesinde hayırsever liderlerinin resimleri bulunmaktaydı. Mübarek’in size dik dik baktığını görmeden bir yere gidemezdiniz. Mursi seçildiği zaman devlet dairelerinden resminin asılmaması gerektiğine karar verdi ve seleflerinin portrelerini Allah’ın adıyla değiştirdi.”

Şehadetinin şâhidiyiz. Er kişi idi. İyi bilirdik.

Allah’ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum