Türkiye devam ediyor

Ülkenin makro siyasî söylemi Cumhurbaşkanımızın ortaya attığı “tamam/devam” söyleminden sonra şak diye iki kutba ayrılıverdi. Muhalefet ‘Tamamcılar’çatısı altında ânında birleşti. Sosyal medyadaki sansürler, botlar filan kıyamet kopuyor. Nerede? Artık ne kadar sanal denilebilirse sanal âlemde.

Sokaktaki adam ne diyor peki? Sokaktaki adam önünden akıp giden sokağa ve hayata bakıp başka şeyler diyor. Benim gördüğüm ‘devam’ yönünde. Türkiye devam ediyor, hayat devam ediyor.

İran’la anlaşmayı bozmak

Trump tek taraflı olarak nükleer enerji anlaşmasından çekildi. Anlaşmanın bozulmasına Rusya, Çin, Almanya, Fransa, ingiltere başta olmak üzere herkes tepkili. Trump’ın tek destekçisi İsrail, S. Arabistan, BAE…Yeni durumda iran kararlı ve bu defa yalnız değil. Ortadoğu bir defa daha fırtınalı günlere hazırlanıyor. Trump da.

Türkiye ise başından beri sergilediği tutarlı tutumunu sürdürüyor. Hatta denebilir ki Kasr-ı Şirin’den beri.

Dergiler Sirkeci’de

TURDEB 9. Uluslararası Dergi Fuarı Sirkeci’de başladı. 200’den fazla derginin katıldığı fuarı, özellikle genç dergi ve dergicileri tanımak için ziyaret edebilirsiniz. Biliyorsunuz her dergi çıkaran genç bir Uçbeyi’dir. Ve işte şimdi onlar bütün içtenlikleriyle şehirde, Sirkeci Garı’ndalar. 8-13 Mayıs arası yapılan fuarın ziyaret saatleri 10.00-20.00 olarak belirlenmiş.

Gelenekselleşen dergi fuarının bu yılki teması ise Çocuk Dergiciliği. Fuarı gezince dergi çeşitliliğini görüp şaşıracaksınız. Çay mevcut, zemin müsait. Belki siz de bir dergi çıkartır veya bir dergiyi destekleme kararı alırsınız. O dergiler nasıl çıkıyor, sorarsanız anlatırlar.

Kitap Siparişi Sendromu

İyi bir yazar ve iyi bir okur olan İbrahim Kiras’ın, kitap siparişiyle başının dertte olduğunu öğrendim attığı tivitlerden. Bazı kitaplar deforme geliyormuş, bazı internet kitap şirketleri hiç ilgilenmiyormuş şikayetlerle. Sayın Kiras yaşadığı bu tuhaflıklardan bunalmış olacak ki Amazon’un Türkiye şubesinin açılmasını beklediğini söylüyor. Kitabı hep konvansiyonel biçimde alan biri olarak yine de Sayın Kiras’ı anlıyor ve belki de bir Uber Kitap servisi açılmasını öneriyorum.

Kitap kapmaca

Kocaeli Kitap fuarı devam ediyor. Fuarın ana teması Çocuk Edebiyatı. Ben de bazı programlara katıldım ama daha ilginci bir oyunu önce icad ettim, sonra da bu fuara armağan ettim. Oyunumuzun adı “Kitap Kapmaca!”

18-05/09/ekran-resmi-2018-05-09-223723.png

Evet mendil yerine kitap kapıyoruz. Kitap, kapan çocuğun elinde kalıyor ve onun oluyor. Neyse ki bu icad ettiğimiz oyun Nasreddin Hoca’nın kar helvası gibi olmadı, beğenildi:)

Çocukların beğenmesi mühim tabii, yoksa biz neler beğeniyoruz da çocukların umurunda olmuyor.

Ramazan yaklaşırken

Lüzumsuz ekran sorularına yakalanmamaya,

Sahuru ucundan yakalamak yerine uyumamaya,

İftara kadar uyumamaya,

Okuyacağımız kitapları şimdiden seçmeye,

Karpuz ve kavun seçerkenki ayrıntıları hatırlamaya,

Mahallenin davulcularını selamlamaya hazır mıyız?

18-05/09/ekran-resmi-2018-05-09-223814.png

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum