Yeni başkan koltuğa oturuyor

Yeni başkan koltuğa oturuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bugün yeni başkanını seçmek için toplanıyor. 22 Eylül’de istifa eden Kadir Topbaş’ın boşalttığı başkanlık koltuğu için iki aday var.

AK Parti kulislerine göre başkanlık için en güçlü aday Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olarak öne çıkıyor. Uysal’ın da aday olması için kendisine yapılan daveti kabul ettiği belirtiliyor. CHP ise adayını dün açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı.

Canpolat, CHP’nin İstanbul’daki 14 belediye başkanının ve grup yönetimindeki onlarca kişinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapabilecek bilgiye, beceriye ve donanıma sahip olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımızın önerisi doğrultusunda, Genel Başkanımızın takdiri üzerine İstanbul’da boşalan belediye başkanlığı için adayımız Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dur” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş 22 Eylül’de yaptığı sürpriz bir açıklama ile görevinden ayrılmıştı. 2004 yılından beri başkanlık koltuğunda oturan Topbaş istifasının nedenini açıklamamıştı. Ancak geçtiğimiz Temmuz ayında Topbaş’ın ‘ileride imzalayanları sıkıntıya sokabileceği’ gerekçesi ile geri gönderdiği, Pendik Gökçebeyli Mahallesi’ndeki orman alanı, Beşiktaş Ortaköy’de bin 641  metrekare büyüklüğündeki arazi ve Kartal Soğanlık’taki park alanı, Sarıyer Zekeriyaköy’deki anaokulu alanı ve Bayrampaşa orta mahaldeki arazilerle ilgili de imar planı değişikliklerini içeren 5 dosya Eylül ayında tekrar Meclis’e gelmiş ve AK Partili üyelerin oyları ile kabul edilmişti. Topbaş’ın AK Partili meclis üyelerinin kendisini bypass etmesine tepki gösterdiği iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN