Yeni MYK’sını belirleyecek

Yeni MYK’sını belirleyecek

Haftasonundaki 3. Olağanüstü kongre ile AK Parti’nin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta içinde yeni MYK’yı belirleyecek. Erdoğan’ın daha sonra da 50 kişilik MKYK içinden yakn çalışacağı A Takımını seçmesi bekleniyor.

ÖZEL HABER / EROL METİN

Tarihi kongreyle yeniden AK Parti’nin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk değişimi MKYK’da yaptı. Erdoğan’ın belirlediği MKYK listesinde şehir dengesi dikkate alındı. MKYK dışı kalan Kahramanmaraşlı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın yerine hemşerisi Mahir Ünal geldi.

Yeni MKYK’da yer almayan Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise yerini kendisi gibi ekonomist olan bir diğer Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’a bıraktı. Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu’yla yer değiştirdi. Yeni dönem MKYK’sının çiçeği burnunda üyelerinden Kayseri Milletvekili Emrah Karayel de bayrağı babası Yaşar Karayel’den devraldı. Denizlili eski Bakan Sema Ramazanoğlu’nun yerine de Denizli Milletvekili Cahit Özkan geçti. Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da hemşerisi Tamer Dağlı’yla yer değiştirmiş oldu.

Kocaeli kontenjanından Zeki Aygün MKYK’ya girerken, hemşerisi Radiye Sezer Katırcıoğlu ise liste dışı kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hafta sonuna kadar 50 kişilik MKYK içinden yakın çalışacağı A takımını belirlemesi bekleniyor. Koltuğunu devreden Başbakan Binali Yıldırım’ın Genel Başkanvekilliği görevine getirilecek olmasının yanı sıra yeni MYK listesi de kamuoyuna açıklanacak. MKYK’ya giremeyen Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Nükhet Hotar ve Yasin Aktay’ın yerine atama yapılacak. MYK’da bazı görevden almaların yanı sıra yer değiştirmelerin de olabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN