Yenikapı bir milat oldu

Yenikapı bir milat oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’cü darbe girişimine karşı tüm Türkiye’nin tek yürek olarak direndiğini söyledi. Erdoğan, Yenikapı’nın Türk demokrasi tarihi için milat olduğunu vurgulayarak FETÖ ile mücadelenin hukuk içinde kalacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısına dikilenler seçkinler değil, bu ülkenin ortalama vatandaşıydı” dedi. Erdoğan, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltı ve tutuklamaların da tamamen hukuk kuralları içerisinde yürütüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve 70 ilin baro başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Randevu talebinin TBB’den geldiği öğrenildi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi milletin, hiçbir ayrım yapmaksızın ayağa kalktığını, kurşuna vücudunu siper ettiğini söyledi.  Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının, özellikle de meslek kuruluşlarının ülkelerinin ve milletinin safında güçlü bir şekilde yer almasının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, 15 Temmuz’un diğer pek çok alan gibi bu konuda da milat olduğunun altını çizdi. Erdoğan, özellikle Yenikapı’nın yeni bir milat olduğunu belirterek, TBB’yi bu örnek dayanışma ziyaretinden dolayı tebrik etti.      

HUKUKTAN ÇIKILMAYACAK

Darbecilere karşı mücadelenin, hukuk devleti sınırları içinde yürütüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ile emniyet güçlerimiz ve savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır. Gözaltı ve tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içerisinde yürütülmüştür ve öyle devam etmektedir.’’

SEÇKİNLER ORADA DEĞİLDİ

Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi tarihi bir sınavdan geçtiğini ifade eden Erdoğan, “15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, Türk halkının, darbeye karşı kararlı bir tavır sergilediğini belirterek, “Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir” diye konuştu.

Türkiye’nin, yıllarca istismara uğradığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye’nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz’da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı.”

AVRUPA’DA İDAM GELİRDİ

Türkiye’nin, dünyanın başına musallat olan ne kadar tehdit varsa hepsine maruz kalan tek ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bırakın darbe teşebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olağanüstü hal de ilan ederler” dedi. - ANKARA

YARGI İÇİNDEKİ FETÖ’CÜLERE TÜRKİYE ŞAHİT OLDU

Toplantıda ikinci olarak kürsüye çıkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Maalesef yargımızın içerisinde anayasa, kanun ve hukuka bağlılıklarını görmezden gelip FETÖ’ye bağlılığı öne çıkaran, bunu adli süreçlere ve verdiği kararlara yansıtan pek çok yargı mensubuna Türkiye’miz şahit oldu” dedi.

TV’DE SİZİ GÖRÜNCE İÇİMİZ FERAHLADI

Toplantıda ilk konuşmayı yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz’da, TSK içine sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişiminin, 79 milyon vatandaşın tek vücut olmasıyla püskürtüldüğünü söyledi. Feyzioğlu 15 Temmuz akşamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın televizyondaki açıklamalarının yürekleri ferahlattığını ve bu girişimin püskürtüleceğine inancı artırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu işgal girişiminin püskürtülmesinde özel ve çok önemli bir liderlik görevi yaptığını vurgulayan Feyzioğlu, “15 Temmuz için, ‘Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanı’mız, stratejik hedefi ise Türkiye Cumhuriyeti’dir’ demiştik. Zaman içinde elde edilen veriler, tespitimizi doğrulamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, büyük felaketin ve muhtemel iç savaşın eşiğinden dönmüştür” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, 79 milyon vatandaşı kucaklaştırmanın tek yolunun adalet paydasında buluşmak olduğunu vurgulayarak, sözlerini, “15 Temmuz sonrasının Kuvayımilliye ruhunun ve yapıcı ortamının bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini ve tüm toplumsal ilişkilere hakim kılınmasını diliyoruz” diye tamamladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN