Yenikapı ruhuna kalleş pusu

Yenikapı ruhuna kalleş pusu

15 Temmuz sonrası kenetlenen Türkiye’ye suikast girişimi! Terör örgütü PKK, Artvin’de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Roketli saldırı hazırlığını fark eden jandarma anında müdahale etti. Bir asker şehit oldu.

KENAN BUTAKIN -  ZİVER BÜYÜKTAŞ

FETÖ’nün darbe girişimi ve PKK’nın saldırılarına karşı “Hükümete her türlü desteği vermeye hazırız” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç’a giderken teröristlerin hedefi oldu. Yanıklı köyü yakınlarında pusu kuran PKK’lı teröristler roketli saldırı düzenlemek üzereyken Kılıçdaroğlu’na eşlik eden jandarma ekiplerince son anda fark edildi. Teröristler öncü jandarma aracına ateş açtı.

16-08/26/26krr9-sehit.jpg

BİR ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Çıkan çatışmada jandarma aracını kullanan er Fatih Çaybaşı ağır, iki astsubay da hafif yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Çaybaşı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Suikast girişiminde bulunan bir PKK’lı teröristin öldürüldüğü iddia edildi. Ancak bu bilgi doğrulanmadı.

ZIRHLI ARACA ALINDI

Saldırının hemen ardından konvoy durduruldu. Korumaya alınan Kılıçdaroğlu panzere bindirildi ve bölgeye helikopter istendi. Kılıçdaroğlu, güvenlik güçlerince bölgedeki Karayolları binasına götürüldü. Bu sırada NTV ve CNN’in canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, “Ateşler açıldı, silah seslerini ve görüntüleri üzülerek ifade edeyim gördük. Bir süre sonra zırhlı araç istendi. Bu araçla güvenli bir noktaya intikal ettik, oranın da güvenli olmadığı ifade edildi şu anda başka güvenli bir noktadayız” dedi.

BİZİ YILDIRAMAZLAR

Programını yarıda kesmeyeceğini açıklayan Kılıçdarolu, ekledi: Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, programıma aynen devam edeceğim. Geri adım söz konusu olamaz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar birlikte mücadele etme kararlılığındayız.

SALDIRIYI PKK YAPTI

Suikast girişiminin ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, İçişleri Bakanı Efkan Ala CHP lideri ile telefonda görüştü. Saldırının PKK tarafından yapıldığını belirten Bakan Ala, ”Hem seyahatin güvenli şekilde tamamlanması hem de operasyon için tedbirler alındı. Bölgeye helikopter gönderdik” dedi. Saldırıda hedefin CHP liderinin konvoyu olduğuna dikkat çeken Ala, şunları söyledi: Saldırı Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yapılmıştır. Ana muhalefet partimizin genel başkanına yapılmıştır. Biz bunu hepimize yönelik olarak alırız. Teröristin hedefinin ne önemi var, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı bir yerden bir yere intikal ederken teröristler konvoyun öncü aracına saldırıyor, yeterince açıktır durum.

16-08/26/untitled-1.jpg

15 TEMMUZ SONRASI KORUMA ARTIRILDI

FETÖ’nün darbe girişiminden sonra Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ihbarları nedeniyle güvenlik önlemleri artırılmış, korumalarına uzun namlulu silahlar verilmişti. Dünkü çatışmada teröristlerin püskürtülmesinde bu silahlar etkili oldu. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Okan Konuralp, ‘’Sayın Genel Başkan’a yönelik suikast girişimi olabileceği ihbarları geliyordu. Üst düzey makamlar da bunu kendisine iletmişlerdi. Kars’tan Artvin’e 15 Temmuz öncesinden daha korunaklı bir ekiple geldik’’ dedi.

16-08/26/kemal.jpg

 ERDOĞAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce’den de bilgi aldı.   

SUİKASTI AZMETTİREN ALÇAKLAR BİRLİĞİMİZE ZARAR VEREMEZ

Başbakan Binali Yıldırım CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun Artvin’de uğradığı silahlı saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum. Türkiye’nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikaste azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye’nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır. Türkiye, demokrasi ve hukuktan ödün vermeyecek, insan ve insanlık düşmanı bütün terör örgütlerinin hesaplarını boşa çıkaracaktır.”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından saldırıyı lanetledi. AK Parti heyeti de CHP’yi ziyaret etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.      

HDP’den yapılan açıklamada ise, “Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu’na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

BABAHAN’A TWEET GÖZALTISI

Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası attığı tweet nedeniyle gazeteci Ergun Babahan hakkında gözaltı kararı alındı. Savcılık, Babahan hakkında “suçu ve suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı. Babahan, saldırı sonrası sosyal medya hesabından “Faşizme destek veren herkes bedelini  ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç...” paylaşımında bulunmuş, büyük tepki çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN