YGS'den önce yapılması gerekenler | YGS deneme sınavı soruları | 2017 YGS

YGS'den önce yapılması gerekenler | YGS deneme sınavı soruları | 2017 YGS

YGS öncesi neler yapılmalı? Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği Yüksökğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) sayılı günler kaldı. Peki öğrenciler YGS öncesi son günlerinde neler yapmalı? Uzmanların bu konudaki açıklamaları ve yapılması gereken son YGS deneme soru çözümlerini haberimizde bulabilirsiniz. YGS ne zaman yapılacak, sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler, YGS deneme sınavını online platformdan çözerek büyük sınav öncesi derecelerini ve kazanabilecekleri yerleri tespit edebilecekler.

YGS'nin son günlerinde neler yapılmalı? Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS deneme sınavı soruları ve YGS öncesi dikkat edilmesi gereken hususları sizler için derledik. YGS öncesinde ve YGS esnasında yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gerekenler, yapılmaması gereken hatalar için haberimizi okuyun. Denem sınavı linkine tıklayarak büyük sınav öncesi son deneme sınavınızı yapıp, derecenizi görebilirsiniz.

YGS ÖNCESİ NELER YAPILMALI? YGS DENEME SINAVI ÇÖZ

Deneme sınavı soruları YGS’ye sayılı günler kala eksikliklerini gözden geçirmek isteyen adaylar tarafından tercih edilmeye başlandı. Nişantaşı Üniversitesi tarafından hazırlanan sınav soruları cnnturk.com altında adayların kullanımına açıldı. YGS deneme sınavını online platformdan çözerek büyük sınav öncesi derecelerini ve kazanabilecekleri yerleri tespit edebilecek olan adaylar Türkiye genelinde gerçekleştirilecek sınav ile son provayı yapma imkanı bulacak. İşte, sınav ile ilgili tüm detaylar.

17-03/08/1456822930778.jpg

YGS deneme sınavı soruları ile 12 Mart 2017 tarihinde yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi son eksikliklerini görmek isteyen adaylar online olarak cnnturk.com üzerinden sınav deneyimi yaşayabilecek. Nişantaşı Üniversitesi tarafından hazırlanan sorularla seviyelerini tespit etmek isteyen adaylar büyük sınav öncesi deneyimlerini de arttırabilecek. Online sınavla ilgili sorunlara karşılık çeşitli önlemler de alınırken adayların sınavını tamamlamaları için gerekli kolaylıklar sağlanacak.

YGS DENEME SINAVI İÇİN TIKLAYIN

Yukarıdaki linke tıklayarak Nişantaşı Üniversitesi ve CNN ortaklığında geliştirilen YGS deneme sınavına girebilirsiniz. Böylece sınav öncesi son durumunuzu görüp olumlu ve olumsuz yönlerinizi not edebilirsiniz. Ayrıca puanınız ile girebileceğiniz bölümler tahmini yapma şansı da elde edebilirsiniz.

Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olması gerekir?

Kurum bu konuda çok hassas davranıyor. Zira öğrencinin yerine başka giren insanları engellemek adına kurallar belirledi. Bu kurallara göre: Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor.

Nüfus cüzdanı kaybolursa öğrenci sınava girebilecek mi?

Kurum “güvenlik tedbirleri” doğrultusunda hareket ettiğinden ötürü, öğrenci sınava giremeyecektir.

Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olmaması gerekir?

Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi sınava girilmesi kurum tarafından yasaklanmıştır. Öğrenci yanına kalem, silgi gibi normal sınav ihtiyaçlarını da getirmemesi gerekmektedir. Kurum kalem, silgi ve kalem tıraşı  kendisi vermektedir.

Sınıfa içecek sokulabilir mi?

Yalnız bir şartla evet. O şart ise: Su haricinde hiçbir içecek sınıfta yer almayacaktır. Su kabı ise şeffaf plastik ve üzerinde bir yazı olmaması gerekmektedir.

Öğrencinin sınav zamanı yapması gerekenler nelerdir?

Saate ölçülü bakın: Sınav başladı öğrenci soruları çözüyor. Her 10 dakikada bir öğrenci saate bakarsa, konsantrasyonu bozulacaktır. 160 dakikalık sınavda her 45 dakikada bir bakması öğrenci için yeterli bir süre olacaktır. Bu durumda öğrenci hem stres yaşamayacak hem de süreci iyi bir şekilde değerlendirebilecek.

Soruyu okumadan soruya geçmeyin: Özellikle sözel sorularında (Türkçe, Tarih, Coğrafya) öğrencinin ilk yapması gereken paragraftan önce soruyu okuması… Soru okunduktan sonra istenilen bilgi o paragrafın içerisinde olduğundan ötürü şıklarda daha hızlı olacaktır.

Öncüllü sorularda ilk okunması gerekenler, maddelerdir: Tarih ve coğrafya konularında öncüllü sorular sorulmaktadır. O tarz sorularda sorunun kendisi değil, soruda geçen maddeler okunmalıdır. Maddeler birbirlerine çok yakın olduğundan ötürü ikili şık arasında kalacak olan öğrenci için maddeler ve soru arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde kurmalıdır.

Heyecan, bildiklerinizi unutturur: Öğrenci bir yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlandığı halde heyecan ve stresten ötürü bildikleri bilgileri “bir anlığına” unutur. Öğrenci heyecan yapmaması gerekmektedir. 

17-03/08/ygs_14.jpg

YGS ÖNCESİNDE BUNLARA DİKKAT

Çalışmaya başlamadan önce öğrencinin konuları öğrenip daha önce çıkmış soruları analiz etmesi faydalı olacaktır. Konu dağılımı dikkate alınarak konu dağılımına göre çalışma yapması zaman kaybını önleyecektir. Sınav öncesinde en önemli hususlardan biri de verimli çalışmadır. Öğrenci etkili ve verimli çalışmak için çalışma ortamını ve dış etkenleri iyi ayarlamalıdır.

Çalışma sürecinde öğrenci programlı ve disiplinli olmalıdır. “Taşı delen suyun kuvveti değil sürekliliğidir.” düsturuyla hareket etmelidir.

Süreçte öğrencinin bazı durumlardan gönüllü olarak fedakârlık etmesi gerekmektedir. Motivasyonunu sadece derse vermesi verim açısından daha etkilidir.

Gelecek hayali, iş düşüncesi, hedeflerin iyi belirlenmesi ve kararlı tutum çalışmaya teşvik edici unsurlardır.

YGS öncesinde çeşitli soru tarzlarını görmek bu soru kalıplarının çözüm yöntemlerini bilmek etkili olacaktır.

YGS sürecinde uyku süreci ve beslenme alışkanlıklarının iyi ayarlanması gerekmektedir.

YGS konuları bittikten sonra konu tekrarları yapmak faydalıdır.

Deneme çözme sürecinde öğrenciler, her türlü dış koşula uyum sağlamak için nispeten gürültülü ortamlara kendini alıştırarak soru çözmelidir.

Deneme çözümleri ÖSYM’nin sınavı yaptığı saate denk getirilirse ve dakika kontrolü yapılarak sınav çözülürse daha faydalı olacaktır. Böylece insan zihni o saatte soru çözmeye alışık olacaktır.

YGS ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kaygı düzeyinin iyi kontrol edilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki fazla kaygı hataya, az kaygı ise umursamazlığa iter.

Sınav merkezine daha önce gelinip sınav heyecanı bastırılmaya çalışılmalıdır.

Sorulara en iyi bildiğimiz konudan başlayarak çözmemiz zor sorulara vakit kalmasını sağlayacaktır.

Sınav esnasında umutsuzluk veya heyecan mutlaka olacaktır ancak bunlar odaklanmamızı etkileyecek dereceye gelmemelidir.

Sınav esnasında bir soruya kitlenip kalmak yanlış bir tutumdur. Daha sonra odaklandığımız zaman eksikliklerimizi daha iyi görürüz.

Sayısal sorularda işlem hatası yaptığınızı düşündüğünüz zaman kaygıya kapılmadan sakince hatanıza odaklanmalısınız. Sözel sorular da ise sadece soruyu iyi okumak,  sorunun bizden ne istediğini iyi idrak etmek gereklidir.

Öğrencinin sıkıldığı zamanlarda nefes alarak ve su içerek tekrar dikkatini sınava yoğunlaştırması etkili olacaktır.

YGS öncesi neler yapılmalı? Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği Yüksökğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) sayılı günler kaldı. Peki öğrenciler YGS öncesi son günlerinde neler yapmalı? Uzmanların bu konudaki açıklamaları ve yapılması gereken son YGS deneme soru çözümlerini haberimizde bulabilirsiniz. Öğrenciler, YGS deneme sınavını online platformdan çözerek büyük sınav öncesi derecelerini ve kazanabilecekleri yerleri tespit edebilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN