YKS’de uzun sorular terletti

YKS’de uzun sorular terletti

Türkiye geneli 2 milyon 19 bin üniversite adayının girdiği YKS maratonu sona erdi. Her iki oturuma bütün uyarılara rağmen 15 dakika kuralına takılarak sınava giremeyen üniversite adayları damga vuruken, öğrenciler çıkışta matematik dahil uzun paragraflardan oluşan sorulardan yakındı, zamanı yetiştiremediklerini söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu önceki gün Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile dün yapılan Alan Yeterlilik Testleri’nin (AYT) dün yapılmasıyla sona erdi. AYT’ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday, 6 bin 746 binadaki 108 bin 470 salonda sınava alındı. AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 soru yöneltildi. Adaylar soruları 180 dakikada cevaplayarak sınavı tamamladı. YKS’nin ikinci oturumu kapsamında gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Yeterlilik Testi de (YDT)  dün 15.30’da başladı. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça alanlarında yapılan ve 120 dakika sürecek sınavda adaylara sadece başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verildi. Dev maratonun sonuçları ise 31 Temmuz’da açıklanacak. İlk oturumda olduğu gibi ikinci oturumda da bütün uyarılara rağmen öğrenciler 15 dakika kuralına takıldı. Bazı öğrenciler sınava dakikalar kala komşarak yetişirken bazıları ise bu kadar şanslı olmadı. Bir iki dakikayla sınavı kaçırın dayalar okulun kapısı önünde gözyaşlarına hakim olmadı. Kimliğini yanına almadan sınav merkzine gelen öğrenciler ise bütün ısrarlara rağmen sürücü belgesiyle içeri alınmadı.  

SORULAR ÇOK UZUNDU: Sınav çıkışı konuşan öğrenciler soruların çok uzun olmasından yakındı. Üniversite adayı Şerife Tokgöz, “Dünkü sınavda Felsefe ve Din soruları çok zordu. Matematik kolaydı ancak çok uzun paragraflar vardı. Türkçe soruları da çok uzundu. Çok vakit kaybettirici sorular vardı” dedi. Teslime Aydemir ise, “Ben Sayısal bölümü öğrencisiyim. Deneme sınavlarında Felsefe yapıyordum ancak dünkü sınavda tamamen bilgi ağırlıklıydı. Hiç Felsefe sorusu yapamadım, geçen yıllardan çok farklı bir sınav oldu. Matematik de beklediğimizden farklıydı ve sorular uzundu” diye konuştu.

Sınavdan çıkan 35 yaşındaki aday Dilek Genç ise sınav süresinin yeterli olduğunu ancak paragrafların çok uzun olduğunu dile getirerek, “Vallahi gözlerimiz görmüyor. Ben bölüm değiştirmek için girdim. Bugün dünden zordu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN