YPG: Peşmerge'nin bölgemize girmesine müsaade etmeyiz

YPG: Peşmerge'nin bölgemize girmesine müsaade etmeyiz

Kuzey Suriye'nin önemli bir bölümünü kontrol altındda bulunduran PYD'nin silahlı kanadı YPG, peşmerge güçlerinin Suriye'ye girmesine izin vermeyeceğini açıkladı. YPG, peşmergenin Türkiye tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Suriye'de bir YPG sözcüsü tarafından yayımlanan açıklamada peşmergenin Suriye'de PYD kontrolündeki bölgelere girmemesi konusunda uyarıda bulundu. Sözcünün, "Türkiye tarafından desteklenen ve peşmerge olarak bilinen güçler" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Çarşamba gecesi yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Peşmerge güçleri, Suriye Kürt güçlerinin bir parçası değil ve Türk hükümeti, Suriye-Türkiye sınırlarını kontrol etmek bahanesiyle söz konusu güçleri, Suriye’nin Kürt nüfuslu kentlerine göndermek istiyor.Söz konusu güçlerle ilgili bizim tutumumuz bellidir ve bu güçlerin girmesini engelleyeceğiz"

Anlaşmazlık yeni değil

Daha önce de PYD, KDP ve ABD'li yetkililer bir araya gelmiş ve peşmergenin Suriye'ye girmesi konusunu görüşmüştü. Peşmerge güçleri Suriye'ye girmekte ısrarlıyken, PYD bu unsurları kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

PYD, peşmerge güçlerinin Türkiye tarafından desteklendiğini ve gücünü zayıflatmayı amaçladığını düşünüyor. KDP'nin Suriye kolu ise bugün yaptığı açıklamada PYD'nin Kuzey Suriye'deki kanton yönetimlerini tanımadığını ilan etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN