YPG'nin tepe ismi 'Çiya Rus' öldürüldü

YPG'nin tepe ismi 'Çiya Rus' öldürüldü

YPG'nin tepe isimlerinden 'Çiya Rus' kod adlı terörist Merdali Süleymanov'un da Karaçok harekatında öldürüldüğü belirlendi. Örgüt o terörist için "trafik kazasında öldü" açıklaması yaptı.

Milliyet'in haberine göre, 22 yıldır PKK kadrosunda bulunan ve YPG'nin Karaçok Dağı'ndaki genel karargahında teröristlere eğitim verdiği belirlenen Merdali Süleymanov'un Rus ordusundan kaçtıktan sonra PKK'ya katıldığı ve Karaçok'ta öldürüldüğü tespit edildi.

YPG TRAFİK KAZASI DEDİ

PKK/YPG kampında militanlara silah eğitimi veren teröristin, özellikle Rus menşeili silahlarla ilgili uzman olduğu, Rus ordusunda subay olarak görev yaparken, 22 yıl önce yasadışı yollardan geldiği Erbil üzerinden Kandil'e gittiği öğrenildi. Teröristin Karaçok'ta öldürülmesi ise YPG tarafından gizlendi. Terör örgütü moral çöküntüsünü önlemek için militanın ölümünü "trafik kazası" olarak duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN