YPG'ye verilen silahlar geri alınacak mı?

YPG'ye verilen silahlar geri alınacak mı?

ABD Başkanı Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasının ardından en çok tartışılan konulardan biri de terör örgütü YPG'ye verilen silahların ABD tarafından geri alınıp alınmayacağı. Reuters'ın haberine göre ABD'li komutanlar, YPG'ye verilen silahların geri alınmasına karşı. Söz konusu silahlarla ilgili son kararı ise Trump verecek.

Suriye'den çekilmek için hazırlıklara başlayan Amerikan ordusu, YPG'nin elindeki silahların akıbetini tartışıyor. ABD askerlerinin çekilme planlarını hazırlayan komutanların terör örgütü YPG'ye verilen silahların geri alınmasına karşı olduğu bildirildi. 

"SİLAHLARI ONLARDAN GERİ İSTEYEMEYİZ"

İddiayı Reuters Haber Ajansı, Amerikalı yetkililere dayanarak gündeme getirdi. Haberde yetkililerin "Savaş henüz sona ermedi. Silahları onlardan geri isteyemeyiz" dediği bildirildi. Reuters'a göre, tank savar füzeleri, zırhlı araçlar ve havan toplarının da aralarında bulunduğu silahların geri alınmamasıyla, Kürtlere Amerika tarafından tamamen  terkedilmedikleri mesajı verilmesi hedefleniyor. Pentagon'un YPG'ye verdiği silahların kayıtlarını tuttuğu ancak tüm silahların belirlenerek geri alınmasının çok zor olduğunun da altı çizildi.

SON KARAR TRUMP'IN

Savunma Bakanlığı Pentagon, silahlarla ilgili kararını önümüzdeki günlerde Başkan Donald Trump'a iletecek. Son kararı Beyaz Saray verecek. Reuters Haber Ajansı, Başkan Trump'ın Suriye'den çekilme planlarıyla tam olarak uyuşmadığı için silahların YPG'de kalması fikrine sıcak bakmayacağı görüşüne de yer verdi.

ABD 2017'DEN BERİ YPG'Yİ SİLAHLANDIRIYOR

Amerika Birleşik Devletleri, Rakka operasyonu için 2017'de terör örgütü YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni silahlandırmaya başlamıştı. Washington Ankara'ya DAEŞ'le mücadele sona erdikten sonra YPG'ye sağlanan tüm silahların geri alınacağı güvencesini vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN