Yunanistan için olağanüstü toplantı

Yunanistan için 
olağanüstü toplantı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün olağanüstü bir toplantı yaparak Yunan bankalarının kötüleşen likidite durumunu tartışacak.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bugün öğlen saatlerinde Yunan bankalarının kötüleşen likidite durumu ile ilgili olağanüstü bir toplantı yapması bekleniyor. Söz konusu toplantıda, Yunanistan Merkez Bankası’nın Acil Durum Likidite Yardımı’nın 3 milyar euro artırılmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunulması bekleniyor. 

Yunanistan Merkez Bankası’nın Acil Durum Likidite Yardımı dolayısıyla şu ana kadar aldığı tutar, 84.1 milyar euroyu bulmuş durumda. 

 

Öte yandan, Yunanistan’ın kreditörleriyle anlaşma süreci olumsuz seyretmeye devam ederken, ülkeden mevduat ve sıcak para çıkışı her geçen gün artıyor. Buna göre, Yunan bankalarından Kasım ayından bu yana 31 milyar euro dışarı çıkarken, 2009 yılından bu yana çekilen tutarın 100 milyar euroya ulaştığı söyleniyor. 

Bununla birlikte, Yunanistan ile kreditörlerinin geçen haftayı anlaşamadan kapatması üzerine, bankalardan mevduat kaçışının da üç kat hızlandığı ve Le Monde'dan alınan bilgilere göre, bu haftanın ilk üç gününde 2 milyar euroluk mevduatın dışarı kaçtığı gözlemleniyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN