Zaharova: "Beyaz Saray IŞİD’i koruyor"

Zaharova: "Beyaz Saray IŞİD’i koruyor"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD öncülüğündeki koalisyonun Deyr Ez-Zor’daki Suriye ordusu mevzilerini vurmasına ilişkin “Beyaz Saray, IŞİD’i koruyor” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon Deyr Ez-Zor’da Suriye ordusuna yönelik gerçekleştiridiği bombardımanda en az 62 Suriye askeri hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili Rossiya 24 televizyonuna konuşan Zaharova “Daha önce El Nusra’nın bu şekilde korunduğuna yönelik şüphelerimiz vardı. Sputnik'te yer alan habere göre Suriye ordusuna yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların ardından tüm dünya için gerçekten korkunç olan bir sonuca vardık: Beyaz Saray, IŞİD’i koruyor” ifadelerini kullandı.

‘MOSKOVA, BU SALDIRIDAN ÇOK ENDİŞELİ’

ABD’nin bölgede operasyon gerçekleştireceğine dair Rusya’ya bilgi vermediğini belirten Zaharova “IŞİD’e darbe vuran Suriye ordusuna yönelik doğrudan gerçekleştirilen bu saldırılar bizi derinden endişelendiriyor” dedi.

‘KOALİSYONUN OPERASYONLARI SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÇABALARI BALTALIYOR’

Zaharova ayrıca, bombardımanların Uluslararası Suriye Destek Grubu, BMGK ve ikili anlaşmalar çerçevesinde uluslararası toplumun Suriye krizini çözmeye yönelik daha önceki çabalarını baltaladığını söyledi: “Bu saldırılar sadece şüphe uyandırmıyor. Aynı zamanda uluslararası toplum tarafından Uluslararası Suriye Destek Grubu, BMGK ve ikili anlaşmalar çerçevesinde elde edilen her şeyi riske atıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN