1. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak?

1. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün düzenlediği basın toplantısı okulların 2 hafta daha geç açılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından MEB tarafından daha önce açıklanan eğitim ve öğretim yılı takvimi değişti. MEB yeni okul takvimini bugün açıkladı. Peki, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? 1. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak?

1. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak? Başbakan Ahmet Davutoğlu dün düzenlediği basın toplantısı okulların 2 hafta daha geç açılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından MEB tarafından daha önce açıklanan eğitim ve öğretim yılı takvimi değişti. MEB yeni okul takvimini bugün açıkladı. Peki, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? 1. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak?

Birinci sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak?

MEB tarafından açıklanan eski takvime göre, 2015-2016 eğitim ve öğretim; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül'de başlayacaktı.  Uyum programı 11 Eylül'e kadar sürecekti. Eğitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacaktı. Bu tarihler ilkokul ve ortaokulların 1.sınıf öğrencileri için geçerliydi. Fakat Başbakan Ahmet Davutoğlu dün düzenlediği basın toplantısı okulların 2 hafta daha geç açılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından MEB tarafından daha önce açıklanan eğitim ve öğretim yılı takvimi değişti. MEB yeni okul takvimini bugün açıkladı. Yeni açıklanan takvime göre birinci sınıf öğrencileri, 21-22 ve 23 Eylül'de yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telafi programı uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek. 

MEB yeni okul takvimi açıkladı

MEB'ten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"21 - 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecektir."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN