15 Temmuz gazilerinin isimleri ne? Gazi sayısı kaç? 15 Temmuz'da kaç kişi gazi oldu?

15 Temmuz gazilerinin isimleri ne? Gazi sayısı kaç? 15 Temmuz'da kaç kişi gazi oldu?

'15 Temmuz'da kaç kişi gazi oldu ve gazilerin isimleri ne?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, Yurtta Sulh Konseyi adını verdikleri oluşumla sivil yönetime devirerek darbe girişiminde bulundu. Yüz binlerce vatandaşlar sokağa inerek darbecilere çarpıştı. 251 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 196 kişi yaralandı. 15 Temmuz'da gazi olanların isimleri sosyal medyada merak ediliyor. İşte detaylar...

'15 Temmuz gazilerinin isimleri ne?', 'Gazi sayısı kaç?', '15 Temmuz'da kaç kişi gazi oldu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle anılıyor. 15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından darbe girişimine karşı yüz binlerce vatandaş sokaklara döküldü, tankların üzerine çıkarak silahlara karşı göğüs gerdi. O gece maalesef 251 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 196 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde...

15 TEMMUZ'DA ŞEHİT SAYISI KAÇ?

Hain darbe girişimi gecesinde 251 vatandaşımız, FETÖ'cülerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri için BURAYA tıklayın.

15 TEMMUZ'DA KAÇ KİŞİ GAZİ OLDU?

FETÖ darbe girişiminin yaşandığı gün 2 bin 196 vatandaşımız gazi oldu.

15 TEMMUZ GAZİLERİNİN İSİMLERİ

ABDULKADİR YAKUT

ABDULLAH AĞAYA

ABDULLAH ÇAY

ABDULLAH KOCA

ABDULLAH TURAN

ABDULMUTTALİP AZBAY

ADEM TUNOĞLU

ADVİYYE GÜL İSMAİLOĞLU

AHMET DEMİRCİ

AHMET ZİR

AHMET ZİYAÜDDİN KÖSELER

ALİ KARA

ALİ ÖBGE

ALİ TEKÇE

ARİF KILINÇ

ATANUR PETEK

AYDIN DENİZ

AYDIN ERTEK

AYHAN ÇELİK

AYHAN KAYALI

AYHAN TAŞDEMİR

AYLA AŞKIN

AZİZ BURAK SANCAK

AZİZ MAHMUT KAYACAN

BAHATTİN ELÇİOĞLU

BARIŞ TARKAN YÜKSELEN

BATUHAN ÇETİNER

BEDRİ AZBAY

BEKİR KÖRPE

BİLAL ATLIHAN

BOZKURT PEKDEMİR

BURAK KOCABAŞ

CEM CENGİZ ATO

CENGİZ ÖZDEMİR

CİHAN YILDIRIM

CUMA ZOR

CUMALİ İBİN

EKREM TUTUŞ

ENİS UYANIK

ENVER YEŞİLKAYA

ERCAN NEREDE

EREN ALTUN

ERHAN DERELİ

EROL BULUT

ERTUĞRUL BAYRAKTAR

EYÜP TEKİN

FAİK AYDIN

FATİH CAN ŞENÖZ

FERDİ DEMİR

FEYZULLAH AYDIN

FİKRET DAŞ

FURKAN ŞENTÜRK

HAKAN ÖZDOĞRU

HAKAN PEKİNCE

HALİT AY

HARUN ÖZKARCI

HARUN ÜNAL

HASAN YAKUP YAPIK

HAŞİM KERZON

HAYRİ GÜRBÜZ

HÜSEYİN AYKAN

İBRAHİM AKBALIK

İDRİS BAŞDAŞ

İLYAS DİRİN

İSMAİL ACUR

İSMAİL ÇELİK

İSMAİL GÜNGÖR

İSMET DOĞAN

İSMET EKER

İSMET ERDOĞAN

KADRİ HAKAN BÜYÜKDEMİRTAŞ

KANİ YEŞİLYURT

KEMAL ERKAN

KENAN EKŞİOĞLU

KIRMAN KOÇSAL

KUTBETTİN ÖMEROĞLU

MAHFUZ GÖL

MAHMUT TUNA

MEHMET ADANIR

MEHMET AKBUĞA

MEHMET ALİ HENDEK

MEHMET CEMALETTİN TÜL

MEHMET ÇELİK

MEHMET EMİN ERTAŞ

MEHMET KILIÇ

MEHMET ÖZER

MEHMET SALİH ODUNCU

MEHMET ŞİRİN İNANÇ

MEHMET TOLGA KUZU

MEHMET YAŞAR

MERVE KALAYCI

MESUD AKYÜZ

METİN KABA

MUHAMMED CİHAD AKKAYA

MUHAMMET ENES ÖZÜN

MUHAMMET FATİH ÜSTÜN

MUHARREM GÜNDOĞAR

MUHARREM GÜRBÜZ

MUHYETTİN AYAZ

MURAT CEYLAN

MUSTAFA ATLI

MUSTAFA FAKIOĞLU

MÜCAHİT KURT

NAZİFE TAŞCI

NEBAHAT TOPALOĞLU

NİHAT ALTIN

NURETTİN IŞKIN

NURİ AKYILDIZ

OMAR DARWICHAH

ONUR ESGİCİOĞLU

ORKHAN ALAKBAROV

OSMAN GÜL

ÖMER DONDURMA

ÖMER FARUK AKSU

ÖMER FARUK ÇAKALLI

ÖMER FARUK GÜLBAŞ

ÖMER TAŞKESER

ÖNDER SOLUK

ÖZCAN AYBEK

RAMAZAN BAYRAK

RAMAZAN ÇELİK

RAMAZAN NEREDE

RIZA DEMİR

SAMİ İZMİTLİ

SEBAHATTİN ÇELİK

SEBAHATTİN DUYAR

SEFER ÖZKARLIOĞLU

SELAHATTİN AYYILDIZ

SELAHATTİN DALKILIÇ

SERDAR GERGİN

SERVET ACUN

SEVAL TAYLAN

SEYİT MESUT ÇİÇEK

SİNAN AĞIRMAN

SİNAN TOPALOĞLU

SİNAN TÜRKEN

ŞERİFE ÖZKARA

TEOMAN KANBUR

UFUK ALBAYRAK

UFUK KÜPELİ

ÜNAL ÇALIK

ÜVEYS KAREN AYVAZ

VAHİT DURGUT

YAKUP PAMUK

YASİN ŞEKERCİ

YILMAZ AŞIK

ZAFER İPEK

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ TÜRKİYE HARİTASINA NAKŞEDİLDİ

Malatya'nın Darende ilçesinde özel okulda çalışan öğretmen ve güvenlik personeli, 15 Temmuz şehitlerinin ismini ahşap yakma sanatıyla Türkiye haritasına nakşetti.

İlçede eğitim veren Özel Hacı Hacı Naciye Ateş Okullarında güvenlik görevlisi olarak çalışan Muhammet Erden, 3 yıldır biriktirdiği 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına bastırılan madeni paraları okulun Görsel Sanatları Öğretmeni Belma Başeğmez'e getirerek değerlendirilmesini istedi.

Şehitlerin isimlerinin olduğu Türkiye haritası yapmaya karar veren öğretmen Başeğmez, yaklaşık bir yıl süren çalışmasının ardından 251 hatıra madeni parayı yerleştirerek üzerine 251 şehidin ismini yazdı.

Üst kısmına ahşap yakma sanatıyla, darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerin başında gelen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in resminin işlendiği Türkiye haritası şeklindeki tablo, okul girişine yerleştirildi.

Okulun güvenlik görevlisi Muhammet Erden, 15 Temmuz gecesini ölene kadar unutmayacağını ve unutturmayacağını söyledi.

Yakma sanatıyla yaptıkları tablonun manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Erden, şöyle konuştu:

"İlk 15 Temmuz hatıra parasını gördüğümde çok duygulanmıştım. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra basılan paraları ailecek biriktirmeye karar verdik. Sonra bu paralarla ne yapabiliriz diye okulumuz resim öğretmenine danıştım. Öğretmenimiz de böyle bir fikir verdi. Onun da yardımlarıyla yakma sanatıyla hatıra paraların üzerine şehitlerimizin isimlerini yazdık, ay-yıldızlı Türk bayrağımızı, o gecenin kahramanı Ömer Halisdemir'i ve 15 Temmuz logosunun ön planda olduğu bu eseri ortaya çıkarttık. Bu eser de şehitlerimizin isimlerini yakmak bir yılımızı aldı. Kahraman Ömer Halisdemir'in portresini işlemek ise tam bir ayımızı aldı. El işçiliğiyle yapılan sadece yakma sanatıyla yaptığımız için bu çok zor lakin bu tablo ortaya çıktığında çok duygulandım. Benim için paha biçilemez bir eser."

"YAVRULARIMIZIN TEK SUÇU VATANINI BAYRAĞINI KORUMAKTI"

15 Temmuz şehidi Halil Işılar'ın annesi Hülya Işılar, "Halısaha maçından gelmişti. Oturuyorduk. O anda Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını duydu ve ayaklandı. Evimiz biraz yokuşta. Camı açtım seslendim arkasından. Halil gitme oğlum dedim. Hiç arkasını bile dönmedi. Tamam anne geliyorum dedi. Gidiş o gidiş. Bir daha görmedim. Bu ülkemize yapılan bir ihanet. Bunun böyle olmaması lazımdı. Bizim yavrularımızın tek suçu vatanını, bayrağını korumaktı. O hainler bizim yavrularımıza kurşun sıktılar. Tanklarla üzerlerinden geçtiler. Rabbime havale ediyoruz. Allah'ım yarına koyar ama yanına hiçbir zaman koymaz. Ben cennette oğlumla buluşacağımı da biliyorum." şeklinde konuştu.

"AH BENİM OĞLUM YERDEN BİR KALKABİLSEYDİ.."

15 Temmuz'da tankla ilerleyen bir darbeciyi durduran ve dışarıya çıkaran şehit Volkan Canöz'ün annesi Sedef Canöz, "Benim oğlum çok yürekli çok cesaretli bir çocuktu. Yiğidin anası tez ağlarmış. Volkan o gece evde yoktu kardeşiyle. Telefon açtım ikisine de olaylar olunca. Eve geldiğinde ben oğlumun gözünün altında kan gördüm. Dolabından yeni kıyafet giymiş kardeşini de aldı götürdü. O gece oğlum canını verdi vatanını vermedi. O gece rütbeli biri çıkarak, oğlumun sırtından ve boynundan vurmuşlar. Benim oğlum yerden kalkabilseydi o vuranı öldürmeden gitmezdi. Arkasından vurmuşlar. Tankın üzerinde ateş edeni yere atmış, sonra arkadaşları yer yatalım demiş silah sıkıyorlarmış. Volkan önce yere yatmış sonra arkasına bakmış gülümsemiş. O anda boynundan ve sırtından vurmuşlar. Nefesini kesmişler. Bizim memleketimizde böyle bir şey olacağını hiç tahmin etmemiştim. Anne sen merak etme ben döneceğim dedi. Benim oğlum bana verdiği sözü tutardı ama o gece tutamadı. 53 ay oldu ben hala bekliyorum gelecek diye." dedi.

"DUVARIN ÜSTÜNDEYKEN HELİKOPTER VURDU"

Şehit Cengiz Polat'ın babası Fikret Polat, "Evde yatıyordu. Uçakların sesine uyandı. Banyoya girdi abdest aldı. Namaz kılacaktı o anda sesi duydu dışarı çıktı. O kalkarken ben televizyonu kapatmıştım. Görüp de gitmesin diye. Televizyonu açtı Cumhurbaşkanının davetini gördü. Hemen arkadaşlarından birini aradı. Havaalanına giremeyince Kızılay'a gitmişler. Kurmay Başkanlığı'nın önünde şehit düşmüş. Meclis'in ön kısmına uçaklar teröristleri indirmiş. Meclis'in önünden giremeyince duvardan atlamak istemişler. Meclis'tekilere yardım etmek için. Dört polis ve benim çocuğum. Benim çocuğum da tam atlarken duvarın üstündeyken helikopter vurmuş. Dışarıya düşüp ikinci kurşunu da yemiş. Tam göğsünden. 10'da evden çıktı. Gece 02:30'da morgta bulduk." sözlerinin ardından gözyaşlarını tutamadı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

15 TEMMUZ 2016 GÜNÜ AN BE AN YAŞANANLAR

15 TEMMUZ'UN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN ÖMER HALİSDEMİR'İN SON ANLARI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ŞİİRLERLE ANILIYOR

TÜRKİYE DARBELER TARİHİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN