18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Çocuklar ve gençler ne zaman sokağa çıkacak?

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Çocuklar ve gençler ne zaman sokağa çıkacak?

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? sorusunun yanıtı internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının yayılmasının önlenmesi amacıyla önce 20 yaş altındaki vatandaşlara uygulanan, daha sonra 18 yaş altındakiler için geçerli olan sokağa çıkma yasağında radikal bir değişiklik yapıldı. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Detaylar haberimizde...

'18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı?', 'Çocuklar ve gençler ne zaman sokağa çıkacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında bir süredir devam eden 18 yaş altındaki vatandaşlara yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında değişikliğe gidildi. 'Yeni normalleşme' kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençleri sevindiren haberi de resmen duyurdu. İşte detaylar...

18 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Normalleşme takvimi çerçevesinde birçok kısıtlamada esnekliğe gidilirken, 18 yaş ve altındaki vatanşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır" diye konuştu.

Buna göre, 18 yaşındaki ve altındaki vatandaşların istedikleri zaman sokağa çıkmalarında artık bir engel bulunmuyor. Fakat yaşça küçük olanların, yanlarında ebevenyleriyle beraber çıkmaları gerektiğinin altını çizelim.

Öte yandan Milli parklar ve doğa parkları sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacak.

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

13-14 HAZİRAN HAFTA SONU HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN