20 bin ek atama ne zaman? Öğretmen ek atama kontenjanları

20 bin ek atama ne zaman? Öğretmen ek atama kontenjanları

20 bin ek atama ile ilgili araştırmalar öğretmen adayları tarafından devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin ek atama tahmini kontenjan bilgileri ile ilgili son dakika bir açıklamada bulundu. İşte konuyla ilgili tüm bilgiler…

2020 yılı içerisinde 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağı açıklandı. Açıklamanın ardından vatandaşlarımız 20 bin ek atama ne zaman sorusunun cevabını merak ediyor. Ek atama kontenjanları ve diğer tüm detaylar karar.com’da…

20 BİN EK ATAMA NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin ek atama ile ilgili öğretmen adaylarına müjdeyi verdi. Bakan Selçuk 20 bin ek atamanın olacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde de bir 20 binlik atama daha duyurulduğunu söyleyen Bakan Selçuk o atamaya ek bir 20 binlik atama daha yapılacağını ifade etti. Bakan Selçuk öğretmen atamasıyla ilgili müjdeyi şu sözlerle verdi: “Aslında 2020 yılı 20 bin ile sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti.”

ÖĞRETMEN EK ATAMA KONTENJANLARI

20 bin ek atama müjdesinin ardından öğretmen adayları kontenjan bilgilerini merak eder oldu. Ancak 20 bin ek atama için kontenjan bilgileri konusunda bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz dönemin kontenjanı şu şekildeydi:

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

20 bin ek atama dışında Bakan Ziya Selçuk deprem bölgesindeki öğrencilerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Deprem sonrasında evleri hasar gören vatandaşlarımız okullarda kalıyordu. Bu nedenle Elazığ’ın bazı ilçelerindeki okullar sömestr sonrası eğitim dönemine başlayamamıştı. Elazığ’da 2. dönem eğitim öğretim pazartesi günü başlayacak. Öğrencilere destek sağlamak amacıyla 20 bin öğretmen psiko destek anlamında yardımcı olacak. Öte yandan Bakan Selçuk, deprem bölgesinde 30 civarındaki okulda hasar olduğu gerekçesiyle eğitim yapılmayacağını belirtti.

EK ATAMA KONTENJANLARI ŞÖYLE:

20-02/21/5e4e4a210f25442c143414cf-xutl.jpg

20-02/21/5e4e4a210f25442c143414d1-lrx2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN