2016 Sigara zamları - TAPDK sigara fiyat listesi 2016 | Yeni tekel sigara zamlı fiyatları nasıl?

2016 Sigara zamları - TAPDK sigara fiyat listesi 2016 | Yeni tekel sigara zamlı fiyatları nasıl?

2016 Sigara zamları ve merak ettiğiniz detaylara haberimizden ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. TAPDK sigara fiyat listesi herkes tarafından internette en çok aranan konulardan biri oldu. Peki 2016 TAPDK sigara fiyat listesi yayınlandı mı? Yeni tekel sigara zamlı fiyatlar nasıl? Yeni sigara zamları hangi aralıkta? Marlboro fiyatı, Camel fiyatı, Lark, Muratti sigara fiyatları kaç TL oldu? Sizde haberimizden yararlanarak 2016 sigara zamlı fiyatları öğrenebilir merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Bayramdan önce zam yapıldığı iddia edilen ve 11 Temmuz Pazartesi günü yapılan yeni zamlı fiyatları haberimizde bulabilirsiniz. İşte merak ettiğiniz detaylar...

Haberimizden 2016 Sigara zamlarını öğrenebilir konu hakkında merak ettiğiniz detaylara ulaşabilirsiniz. Ayrıca TAPDK sigara fiyat listesi 2016 yılı içerisinde yapılan zamlarıda bulabilirsiniz. Milyonlarca sigara tiryakisini üzecek haber geldi. Yapılan son açıklamalara göre sigaralar, bugünden itibaren zamlı tarifeyle satılıyor. Sigaraya en son zam 2016 yılının ocak ayında yapılmıştı. Sizde haberimizden 2016 sigara yeni fiyatlarını öğrenebilir konu hakkında detayları bulabilirsiniz.

SİGARAYA 1 TL ZAM GELDİ

2016 yılının ocak ayından itibaren sigaraya yapılan zamdan sonra 11 Temmuz'da (bugün) yeni bir zam daha yapıldı. Ramazan Bayramı'ndan önce 2 TL zam yapılacağı konuşulurken şirket yetkililerinin HABERTURK.COM'a yaptığı açıklama da sigaralara 1 TL zam geldiği öğrenildi.

Ramazan Bayramı tatilinin ardından bugünden itibaren sigara 1 TL zamlı olarak satılmaya başlandı. Daha önceden 10 TL'ye satılan sigaraların yeni fiyatları 11 TL, 8 TL'ye satılan sigaralar 9 TL'ye, 9 TL'ye satılan sigaralar ise 10 TL'ye çıktı.

Parliament:

Uzun, Kısa, Slims 12.50 TL

Marlboro:

Uzun, Kısa, Blue: 12.00 TL

Touch Blue, Gray, Aqua, One: 11.00 TL

Murattı:

Rooso, Azure, Tone, Mode, One: 10.00 TL

S-Mode, S-One: 10.00

LARK:

Uzun, Kısa: 9.00 TL

Mode Blue: 8.50 TL

CHESTERFIELD:

Uzun, Kısa, Slims, Click: 8.50 TL

Blu, Gray: 8.00

L&M:

Uzun, Kısa, Blue Line: 8.50 TL

Mode Red: 8.00 TL

TAPDK FİYAT LİSTESİ YAYINLANDI MI?

2016 yılı içerisinde yapılan zamlar sonrası herkesin gözü Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu (TAPDK) ya çevrildi. Hemen hemen her sigara kullanıcısı TAPDK'dan yapılacak açıklamayı beklerken kurumdan şuan için bir açıklama yapılmadı. TAPDK'dan açıklama yapılmaması yeni sigara fiyat listesi hakkında kafaları karıştırırken bundan sonra sigara fiyatları nasıl olacak merak konusu oldu.

11 TEMMUZ SİGARA ZAM LİSTESİ

11 Temmuz 2016 Pazartesi günü tekel ve bazı marketlerde zamlı fiyatlar geçerli olmaya başladı. İşte yeni sigara zamlı fiyat sonrası o liste...

16-07/11/ekran-alintisi.JPG

SİGARA İÇİLEMEYECEK YERLER

4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine İlişkin Yasa'da yapılan değişiklikle sigara içilmesi yasak yerler:

- kamu hizmet binalarının kapalı alanları, koridorları dahil her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel ve spor amaçlı özel hukuk kişilerine ait binalar,

- taksi hizmeti verenler dahil kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma araçları,

- okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil ilk ve orta öğrenim kurumları,

- kültür ve sosyal hizmet binalarındaki tütün yasağı geçen yıl 19 Mayısta yürürlüğe girmişti. (Yasak 19 Mayıs'tan beri uygulanıyor)

- lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerdeki tütün yasağı 19 Temmuz 2009 tarihinde başlayacak.

Buna göre, bu yerlerde de tütün ve tütün ürünlerinin tüketimi tamamen yasak olacak. Yalnız sigara içenlere hizmet verecek bar, restoran, kafe gibi yerler açılamayacak, bu yerlerde sigara içmek isteyenler için özel bölümler oluşturulamayacak.

SİGARA ZAMMI SONRASI TEPKİ YAĞDI

Sigaraya yapılan zam sonraso Twitter başta olmak üzere sosyal medyadan sigara kullanıcıları büyük tepki gösterdi. İşte yapılan bazı yorumlar...

- @CihatINAR1: Siz zam yaptıkça sigara içmeye devam edeceğim

- @timebird006: Sigara içmiyorum ama bu sene bizim sigara içen taraftarlara bol bol sigara lazım, ona da zam geldi.. 10 numara alamadık, Diego da gitmedi.

- @berkantmerdivan: tabii sigara zam geldi, alkole de kapıda. beklenenden az kazandıran köprünün maliyetini tabiki sen-ben ödicez, adına da hizmet denecek.

- @jackeler: Zam zam zam bide üstüne iğrenç pazartesi sigara aldıktan 5 dakka sonra çakmak pakete sığıyor size daha ne anlatayım günaydın mi demeliyim!

- @gulnaryakup: Her aşk acısı çeken yak bir sigara diye başlıyordu, şimdi sigaraya da zam geldi, ağız tadıyla aşk acısı bile çektirtmiyorlar.

- @nevzatbeyhan: Bir Ülkede Sürekli Sigara, Alkol, Elektirik Su Dogalgaz ve Yakıta Zam Geliyorsa, O Ülkenin Ekonomisi Bitmiştir.

- @Gelicemnerdes1n: ALKOLE ZAM SİGARA YA ZAM

@aleyfeci: Annemlere 'sigara bağımlısıyım arada da alköl alıyorum şu harçlığa zam yapar misiniz?' dedim sadece güldüler

- @efocugum: Lütfen sigaraya zam gelmesin ya bi sigara 4 üçü bir arada tam denk geliyo ne eksik ne fazla sayın cumurbaşkanıma sesleniyorum devlet yetkil

- @HasnBekts: Asgari ücret 1300 lira oldu herkesin elinde iPhone 6 cebinde marlbora sigara 100 lira daha zam yapılsa ferrari almak için kredi çekecekler

69 LİRA CEZA

19 Temmuzdan itibaren yasanın kapsamına giren bu yerlerde tütün ve tütün mamulleri kullananlara Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi gereği en yakın kolluk birimi yetkililerince 69 TL para cezası kesilecek.

Yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumluları da işletme izni veren kurum tarafından yazılı olarak uyarılacak.

Uyarıya rağmen verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında mahalli mülki amir tarafından 560 TL'den 5 bin 600 TL'ye kadar idari para cezası ile cezalandırılacak.
2016 Sigara zamları ve merak ettiğiniz detaylara haberimizden ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. TAPDK sigara fiyat listesi herkes tarafından internette en çok aranan konulardan biri oldu. Peki 2016 TAPDK sigara fiyat listesi yayınlandı mı? Yeni tekel sigara zamlı fiyatlar nasıl? Yeni sigara zamları hangi aralıkta? Marlboro fiyatı, Camel fiyatı, Lark, Muratti sigara fiyatları kaç TL oldu? Sizde haberimizden yararlanarak 2016 sigara zamlı fiyatları öğrenebilir merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Bayramdan önce zam yapıldığı iddia edilen ve 11 Temmuz Pazartesi günü yapılan yeni zamlı fiyatları haberimizde bulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN