2020-2021 eğitim öğretim dönemi tarihi: Okullar ne zaman açılacak? Bakan Koca açıklamadı

2020-2021 eğitim öğretim dönemi tarihi: Okullar ne zaman açılacak? Bakan Koca açıklamadı

Koronavirüs salgını sebebiyle 2019-2020 yılı, uzaktan eğitim yılının 2. dönemi uzaktan eğitimle tamamlanmıştı. 1 Haziran itibarıyla normalleşme sürecine giren Türkiye’de, ‘’Yeni dönemde okullar ne zaman açılacak?’ sorusu, şimdiden gündeme geldi. Bakan Koca da bu soruya Bilim Kurulu toplantısının ardınan yanıt verdi.

Bilim Kurulu’nda bu konunun henüz gündeme gelmediğini ve ilerleyen günlerde konuşulabileceğine işaret eden Bakan Koca, Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimi kalıcı hâle getirecek sistem üzerinde çalıştığını söyledi. 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminin ne zaman başlayacağına dair tarih ise daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

YENİ DÖNEMDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların eğitim-öğretim dönemini sona erdirmeyi kararlaştırdıklarını söylemiş, yeni eğitim-öğretim döneminin önümüzdeki eylül ayında başlayacağını vurgulamıştı. Erdoğan, bakanlığın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetlerinin ise kendi takviminde devam edeceğini söylemişti

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası muhabirlerin, ‘Önümüzdeki dönem okullar açılacak mı? sorusunu yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasına daha zamanın olduğunu anımsatarak, Bilim Kurulu'nda şu an bunun gündeme gelmediğini vurguladı. Salgının seyrinin bunu belirleyeceğini aktaran Koca, bu anlamda alınması gereken önerileri paylaşacaklarını vurgulayarak, okulların önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında bir hazırlık içerisinde olduğunu bildiklerini kaydetti. Bu hastalık dönemi için değil genel anlamda olduğunu anlatan Koca, o dönem geldiğinde Bilim Kurulu’nun önerisini paylaşacağını duyurdu

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Eğitim gündemine dair geçtiğimiz günlerde değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, telafi eğitiminin hemen ardından okulların açılmasının planlandığını ifade ederek, koronavirüs sürecinden dolayı şimdiden net tarih vermenin doğru olmayacağını, sürecin açıklanan verilere göre değişebileceğini belirtmişti.

Vaka sayısının artması ya da salgının sürmesi hâlinde eğitim öğretim yılının eylül ayında açılmama ya da uzaktan eğitimin kalıcı olma ihtimalinin olup olmadığı yönünde bir soruya cevap veren Selçuk, şimdiden bu soruya yanıt vermenin zor olacağını anlatmıştı.

Önümüzdeki dönemde telafi eğitiminin teknik ayrıntıları ile ilgili daha geniş bilgiler paylaşacaklarını vurgulayan Bakan Selçuk, velilerin bu konuda endişe yaşamaması gerektiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN