2020 ALES/2 başvuru ücretleri ne kadar? ALES başvuru tarihleri açıklandı

2020 ALES/2 başvuru ücretleri ne kadar? ALES başvuru tarihleri açıklandı

ÖSYM, ALES/2 başvuru tarihlerini paylaştı. Adaylar, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin resmî internet sitesinden başvurularını tamamlayacak. Peki 2020 ALES/ başvuru ücretleri ne kadar? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Akademik olarak ilerlemek isteyerek; lisans eğitimini yüksek lisans veya doktoraya tamamlamak isteyenlerin gireceği 2020 ALES/2 başvuru tarihleri paylaşıldı. ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter’dan yaptığı açıklamada, adaylara şimdiden başarılar diledi. Peki ALES/2 başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? Tüm bilgiler haberimizde…

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 6 Aralık 2020 tarihinde ikincisi gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2020-ALES/2) başvuru kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesinden yayınlandığını duyurdu. Aygün, başvuruların 1-12 Ekim tarihleri arasında yapılacağını vurgulayarak, adaylara başarılar diledi.

ekran-resmi-2020-10-01-10-55-56.png

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri vesilesiyle ya da bireysel olarak 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren 10.00 itibarıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından gerçekleştirecek. Sınava başvurularda HES kodu bilgisi alınacağından dolayı başvuracakların, sınava başvuru işlemi yapmadan ya da başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden evvel HES kodunu almış olmaları gerektiği belirtildi. ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasında, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2020-ALES Kılavuzunda bulunduğu, sınava başvuruda bulunacakların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği de anımsatıldı.

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR? 

Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yapmalarının ardından sınav ücretini zamanı içerisinde yatırarak başvurularını tamamlamış olacak. Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında paylaşılan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet adresindeki e-İŞLEMLER’de bulunan ‘ÖDEMELER’ bölümünden kredi kartı/banka kartı ile başvuru zamanı içerisinde yatıracak. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyenlerin banka görevlisine başvuru esnasında paylaştıkları T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, soyadı, adı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekiyor. Adaylar istemeleri durumunda banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı vesilesiyle de bankaya ücret yatırabilir.

Banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacaklar için saat 23.59’da tamamlanacaktır. Bankadan ödeme yapacakların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Yurt dışından başvuruda bulunacakların aynı ücretleri, paylaşılan zamanlarda ÖSYM’nin internet sitesinde e-İŞLEMLER’de bulunan ‘ÖDEMELER’ bölümünden kredi kartı/banka kartı ile Türk lirası olarak yatıracaktır.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Başvurusunu tamamlamayan, herhangi bir sebeple başvurusu geçersiz olay/iptal edilen ya da silinen, sınava girmeyen ya da giremeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, sınavda başarı elde edemeyen ya da sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

DİKKAT: Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru bilgileri sisteme kaydedildiği halde sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir (Aday Başvuru Formunun “ŞEHİT/GAZİ YAKINLIK BİLGİSİ” bilgi alanını işaretleyen ve bu bilgisi ilgili kurumlar tarafından onaylanan adaylar hariç)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN