2020 DGS ne zaman? DGS başvuru tarihleri | ÖSYM 2020 sınav takvimi

2020 DGS ne zaman? DGS başvuru tarihleri | ÖSYM 2020 sınav takvimi

ÖSYM DGS 2020 açıklaması araştırılıyor. 2020 yılında yapılacak olan DGS için geri sayım sürerken adaylar sınavın tam olarak hangi tarihte gerçekleşeceğini araştırmaya başladı. Dikey Geçiş Sınavı'nın ne zaman yapılacağı merak konusuydu. DGS ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle.

2020 DGS sınavı ne zaman? sorusu 2020 yılına sayılı günler kala sınav hazırlıklarını sürdüren adaylar tarafından sıkça araştırılıyor. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavına ilişkin güncel bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2020 DGS sınavı ne zaman? DGS başvuruları hangi tarihte yapılacak?  

2020 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2 yıllık programlardan 4 yıllık lisans programlarına geçmek için öğrencilerin gireceği DGS başvuruları ÖSYM takvimine göre 13-21 Mayıs 2020 tarihlerinde yapılacak. Başvuru tarihlerini kaçıranlar, geç başvuruyu 2 Haziran'da yapabilecek.

DGS sınavı başvuru kılavuzuna göre öğrenciler başvuru işlemlerini gerçekleştirecek.

DGS 2020 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

DGS 2020 sınavı, bu yıl 5 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 29 Temmuz'da öğrenilebilecek. Sınav sonuçları ÖSYM 'nin internet sitesinden duyurulacak.

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı DGS` ye giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmamaktadır. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabilmektedir ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılmaktadır.

DGS NEDİR?

Herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır.

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınavdır.

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN