2021 YÖKDİL/1 soruları ve cevapları açıklandı!

2021 YÖKDİL/1 soruları ve cevapları açıklandı!

YÖKDİL soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr web sitesinde erişime açıldı. Akademik alandaki yabancı dil yeterliliğini için yılda iki kez düzenlenen YÖKDİL'in birincisi tamamlandı. Adaylar şimdi puan hesapları için kolları sıvadı. İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) bu yıl yılki ilk oturumu tamamlandı. Sınav değerlendirmesi yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Kısaca YÖKDİL'de yanlışın doğruyu götürmediğini belirtelim.

YÖKDİL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

28 Mart 2021 tarihinde uygulanan 2021 YÖKDİL/1 sınavının soruları ve cevaplarının yüzde 10'u erişime açıldı.

Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 29 Mart 2021 tarihinde saat 12.00'den itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN 2021?

ÖSYM'nin 2021 sınav takvimine göre, akademik alanda yabancı dil bilgisini belgelendirme imkanı sağlayan YÖKDİL/1 sınav sonuçları 20 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak.

Cevap kağıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacak.

2021 YÖKDİL/1 SORULARI VE CEVAPLARI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN