29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankalar ve kargolar açık mı? 29 Ekim'de hastaneler açık mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankalar ve kargolar açık mı? 29 Ekim'de hastaneler açık mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankalar ve kargolar açık mı? Cumhuriyet Bayramı'nda hastaneler ve PTT açık mı? Bir çok vatandaş bu soruların yanıtını merak ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramında nerelerin açık nerelerin kapalı olduğunu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankalar ve kargolar açık mı? Hastaneler açık olacak mı? Bugünlerde en çok merak edilen sorulardan bazıları da bu şekilde oldu. Vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da işlerini tamamlamak için nerelerin açık olduğunu nerelerin kapalı olduğunu öğrenmek istiyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankaların, kargoların ve hastanelerin açık olup olmadığını haberimizden görebilir, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NDA BANKALAR, KARGO VE HASTANELER AÇIK MI?

29 Ekim’de, kamu kuruluşları, devlet daireleri ve bankalar resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak. Kargo şirketlerinin açık olup olmayacağını, ilgili şubeleri arayarak öğrenebilirsiniz. 29 Ekim tarihinde nöbetçi eczaneler ve hastanelerin acil servisleri hizmet verecek.

29 EKİM HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI, KAPALI MI?

29 Ekim tarihinde yine hastanelerin poliklinikleri de kapalı durumda olmaktadır. Ancak hiçbir resmi tatil gününde veya milli bayram gününde hastanelerin acil servisleri kapalı olmaz. Bu sebepten dolayı aciliyeti bulunan rahatsızlıklarınızda hastanelerin acil servislerine müracaat edebilirsiniz.

29 EKİM 2018 OKULLAR AÇIK MI, TATİL Mİ?

Bu sene 29 Ekim tarihinin Pazartesi gününe denk gelmesinden dolayı tüm özel ve resmi okullar tatil olmuştur. Yine dershaneler, ilkokullar, liseler, ortaokullar, üniversiteler resmi tatil sebebi ile kapalıdırlar. Öğrenciler Salı günü eğitim ve öğretimlerine kalmış oldukları yerden devam edecektir.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

19 Nisan 1925'te 29 Ekim'in bayram olarak kabul edilmesini öngören teklif TBMM tarafından kabul edilmiştir. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, 1925'ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.

29 EKİM’İN BAYRAM KABUL EDİLMESİ SÜRECİ

Cumhuriyet ilan edildiği sırada henüz 29 Ekim günü bayram ilan edilmemiş, kutlamalar konusunda bir düzenleme yapılmamıştı; 29 Ekim gecesi ve 30 Ekim günündeki şenlikleri halk kendiliğinden organize etti. Ertesi yıl, 26 Ekim 1924 tarihli 986 numaralı kararname ile Cumhuriyet’in ilanının 101 pare top atılarak ve planlanacak özel bir programla kutlanmasına karar verildi. 1924 yılında yapılan kutlamalar, daha sonra yapılacak olan Cumhuriyet'in ilanı kutlamalarının başlangıcı oldu.

2 Şubat 1925’te, Hariciye Vekaleti’nce (Dışişleri Bakanlığı) düzenlenen bir kanun teklifinde 29 Ekim’in bayram olması önerilmiştir. Bu teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelendi ve 18 Nisan’da karara bağlandı; 19 Nisan’da ise teklif TBMM tarafından kabul edildi. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, Cumhuriyet’in milli bir bayram olarak kutlanması resmi bir hüküm şekline geldi. Cumhuriyetin ilan edildiği gün, 1925’ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde resmî bir bayram olarak kutlanmaya başladı.

Hükümet 27 Mayıs 1935’te milli bayramlar hakkında yeni bir düzenleme yaparak ülkede kutlanan bayramları ve içeriklerini yeniden belirledi. Daha evvel Meşrutiyet’in ilan günü olan Hürriyet Bayramı ile Saltanatın kaldırılış günü olan Hâkimiyet Bayramı milli bayramlar arasından kaldırılarak kutlanmasına son verildi. Cumhuriyet’in ilan edildiği gün 29 Ekim “ulusal bayram” olarak ilan edildi ve devlet adına yalnız o gün tören yapılması karara bağlandı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN