3200 TL İBB bursları ne zaman hesaplara yatar? İBB bursları için tarihi son dakika olarak duyurdu

3200 TL İBB bursları ne zaman hesaplara yatar? İBB bursları için tarihi son dakika olarak duyurdu

İBB tarafından 30 bin öğrenciye verilecek burs sonuçları açıklandı. Burs almaya hak kazanan öğrenciler bursların ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. Evrak teslim süreci 14 Aralık’ta sona ermişti. Peki İBB bursları ne zaman hesaba yatar? İşte detaylar…

 

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı ismi ile son sınıfta olmamak kaydıyla lisans eğitimine devam eden öğrencilere toplam 3 bin 200 TL burs verecek. Sonuçlar geçen günler açıklanmıştı. Şimdi gözler bursun hesaba yatacağı tarihte. İşte İBB bursunun ne zaman yatacağına dair bilgiler…

İBB BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

İBB, Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı sayfası altında paylaşılan açıklama ile burs almaya hak kazanan öğrencilerin evraklarını 9-14 Aralık tarihlerinde teslim etmeleri istenmiş ve süreç tamamlanmıştır.

Bursaların hesaba ne zaman yatacağı ile ilgili net bir tarih verilmemiştir ancak evrak teslim son tarihinden itibaren en kısa süre içerisinde öğrenci hesaplarına yatırılacağı tahmin ediliyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURABİLDİ?

T.C. vatandaşı olan, Kendisi veya ailesi/yakını İstanbul’da yaşayan, Lisans öğrencisi olan, Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam eden, Devlet üniversitesinde okuyan veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu olarak okuyan, Ara sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notu en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,50 olan, Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olan ve KYK’dan veya özel kurumlardan burs almadığını beyan eden öğrenciler İBB bursuna başvurma hakkına sahiptirler.

19-12/17/thumbs_b_c_f92befd7a5a94f04f9b44ddae41fb91e.jpg

BAŞVURAMAYAN ÖĞRENCİLER

Açık öğretimde okuyanlar, Uzaktan öğretim görenler, Üniversitelerinin son sınıfında okuyanlar, Ücretli değişim programında bulunanlar, 25 yaşından büyükler, Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar, Yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler ve Ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri İBB bursu için başvuramayan gruptadırlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN