900 kişi evsiz kalınca kiraları uçurdular!

900 kişi evsiz kalınca kiraları uçurdular!

Ankara'da, inşaat çalışması yüzünden temeli kayan 8 katlı Açelya Apartmanı büyük oranda yıkıldı. Çevresindeki 10 binanın da yıkılacak olması nedeniyle 900 kişi evsiz kalacağını öğrenen fırsatçılarsa bölgedeki kiraları 500 lira birden artırdı.

Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta, apartman inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında, bitişikte bulunan ve 2013 yılında inşa edilen 8 katlı Açelya Apartmanı'nın istinat duvarı çöktü. Binanın zemininde ve sokak üzerinde derin yarıklar oluştu. Temelinde kayma meydana geldiği belirlenen bina ile çevresinde riskli bulunan 20 bina tahliye edilirken, 10'unun daha yıkılmasına karar verildi.

BÜYÜK ORANDA YIKILDI

Açelya Apartmanı'nın kontrollü yıkımına önceki gün başlandı. Binanın 4 katı, dün akşama kadar süren çalışmalarda kontrollü yıkıldı. Binanın devrilip, çevredeki diğer binalara hasar vermemesi için temelinde dolgu yapıldı.

20210412-2-47784706-64188261.jpg

Dolgu çalışmasının ardından istinat duvarının yıkıldığı binanın arka tarafında yıkım çalışmasına bugün yeniden başlandı. Yıkım sırasında 2 kat birden çöktü. İş makinesi ile 1 kat daha yıkılırken, kalan son katı yıkma çalışmaları sürüyor.

10 BİNA DAHA YIKILACAK

Açelya Apartmanı'nın yıkılmasının ardından çevresindeki riskli olan, 3'ü boş 13 parselde bulunan 10 binanın yıkılması için çalışma başlatılacak. 

20210412-2-47784706-64188263-1.jpg

900 KİŞİ EVSİZ KALDI

Öte yandan 900 kişinin evsiz kaldığı bölgede binaları tahliye edilenler için Ankara Valiliği'nce Koordinasyon Merkezi kuruldu. Yazıcı, Talih, Açelya, Bahar, Umut, Güleryüz, Kılıç, İncesu, Emek, Hatipoğlu Ünalan ve Özdemir apartmanlarının sakinleri, İncesu Şehit Sultan Selim Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’ndaki Koordinasyon Merkezi'ne kira yardımı için başvurdu. Bu kişilere 30 bin TL eşya ve bin 500 TL kira yardımında bulunulacağı belirtildi.

'EVİMİZDEN BİR ÇÖP ALMADAN ÇIKTIK'

Başvuru işlemlerini tamamlayanlar, daha sonra yıkım bölgesinde çalışmaları takip etti. Eşyaları, yıkılan Açelya Apartmanı'nın enkazında kalan Malik Karahan, "Evimizden bir çöp almadan çıktık. Binamız yıkıldı, eşyamızı almaya fırsat bile vermediler. Şimdilik kızımda kalıyoruz, ev arıyoruz; ama daha bulamadık" diye konuştu. 

Sevim Pala ise cuma günü temel kazısı yapılırken müteahhidin yanına gittiğini belirterek, "Yanlış iş yaptıklarını söyledim, beni dinlemediler. Hem müteahhide hem de kepçeciye 'Burayı bu şekilde deşmeyin, kademeli gidin, üstteki binayı tehlikeye atıyorsunuz' dedim. Bana el hareketi yaparak 'Git' dedi. Üzüldüm, şimdi sonucunu görüyorsunuz. 900 kişiyi mağdur ettiler. Şimdi daha mı iyi oldu?" dedi.

20210412-2-47784706-64188265.jpg

KİRALARA 500 LİRA ZAM

Yıllardır oturdukları bölgeye yakın yerlerde kiralık ev bakan aileler, ev kiralarının bir anda 400-500 TL arttığını söyleyerek, tepki gösterdi. Mahalleli, bölgede bin 100-bin 200 TL olan ev kiralarının bin 500-bin 600 TL'ye çıktığını söyledi. 

untitled-1.jpg

Yıkılmasına karar verilen Bahar Apartmanı sakini Zülfükar Taş "Ben evimi krediyle aldım, hala kredisi bitmedi. Her ay bin 780 lira kredi ödüyorum. 6 yıldır ödüyorum, 4 yılım kaldı. Bir müteahhidin yüzünden bu hallere düştük. İçeride eşyalarımız var, çocuklarımızın çeyizleri var, üniversiteye hazırlanan kızımın kitapları, tabletleri, bilgisayarları var. Hiçbir şey alamadık. Akşam saat 08.00'de bize 'Boşaltın' dediler. Kiralık ev aramaya başladık; ama ev sahipleri de kiraları artırdılar. Bir de onlar vurmaya çalışıyor" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN