Von der Leyen, protokol krizi sonrası ilk kez konuştu: Bu duruma bir daha izin vermeyeceğim

Von der Leyen, protokol krizi sonrası ilk kez konuştu: Bu duruma bir daha izin vermeyeceğim

AB liderleri protokol krizi sonrası Brüksel'de bir araya geldi. AB Konseyi Başkanı Michel ile ilk kez buluşana AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen "Bir daha asla böyle bir duruma izin vermeyeceğim" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizinden sonra AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ilk kez Brüksel'de bir araya geldi.

AFP'nin haberine göre, görüşmede Von der Leyen'in Michel'e "Bir daha asla böyle bir duruma izin vermeyeceğim" dediği belirtildi.

"DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM"

Michel ise Von der Leyen'e "Olaydan ötürü duyduğu derin üzüntüyü" ifade etti. ve Pazartesi günü yapılacak görüşmelerde böyle bir olayın tekrarlanmaması konusundaki görüşlerini aktaracağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 6 Nisan'da Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak toplantı öncesinde Michel ile Erdoğan'ın karşılık koltuklara oturması ve bunun üzerine Ursula von der Leyen'in ayakta kalması büyük tartışma yaratmıştı.

Görüntüler özellikle sosyal medyada büyük tepki çekmiş, AB Konseyi Başkanı Michel ayakta kalan Von der Leyen'i 'desteklemediği için' eleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN