Fransa vites artırdı: Gerekirse yaptırım uygularız

Fransa vites artırdı: Gerekirse yaptırım uygularız

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Türkiye ile görüşmesinde yaşanan koltuk krizi değerlendirmelerinde vites artıran Fransa'nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune, gerekirse Türkiye'ye yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasında yaşanan koltuk krizine ilişkin Türkiye'yi suçlayan Fransa’nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune'den tepki çekecek bir açıklama daha geldi.

"BİZE KARŞI YAPILMIŞ KASITLI BİR SORUN"

Ursula von der Leyen’in Michel ve Erdoğan’dan ayrı bir koltukta oturtulmasının bir çeşit tuzak olduğunu öne süren Beaune, “Türkiye kötü davrandı. Bu bize karşı yapılmış kasıtlı bir sorun” ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE YAPTIRIM DA UYGULAYABİLİRİZ"


Bu kez Meclis’te açıklamalarda bulunan Beaune konuyu yaptırım tehdidine getirdi. Türkiye’nin Akdeniz’de ve Avrupa’yla ilişkilerde karar vermesi gerektiğini söyleyen Beaune, “Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Her iki durumda da Avrupa yanıt vermeye hazır olacak. Tedbirlerimizi hazırladık. Yaptırımlar da dahil olmak üzere gerekirse bunları uygulayabiliriz” dedi.

"SİNYALLER YAKINDAN İZLENİYOR"

Avrupa’nın gerilimden yana olmadığını ancak çıkarlarını korumaya çalıştığını savunan Beaune, Ankara’nın göndereceği sinyalleri yakından izlediklerini ifade etti. Türkiye’nin Yunan karasularından gemilerini çekmesinin pozitif bir adım olduğunu vurgulayan Beaune, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ise yanlış yönde bir adım olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN