Afganistan'da havan mermisi patladı, 4 çocuk hayatını kaybetti

Afganistan'da havan mermisi patladı, 4 çocuk hayatını kaybetti

Afganistan’ın Kunar kentinde havan mermisi ile oynayan 4 çocuk merminin patlaması sonucu feci şekilde yaşamını yitirdi.

Kunar kentinde, oynadıkları havan mermisinin patlaması sonucu aynı aileden 4 çocuk hayatını kaybetti

Kunar Emniyet Müdürü Abdul Habib Sayidhel AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Asmar ilçesinin Şanger bölgesinde iç savaşlardan kalan bir havan mermisinin çocukların oynadığı tarlada infilak ettiğini söyledi.

Havan mermisini oyuncak sanmışlar

Olayda aynı aileden 4 çocuğun öldüğünü dile getiren Sayidhel, “Çocuklar havan mermisini oyuncak sanıp oynamış ve o sırada mermi infilak etmiş” diye konuştu. 

Afganistan’da on binlerce hektar arazi temizlendiği halde, hala ülkenin değişik bölgelerinde binlerce hektar arazide mayın ve mermiler bulunuyor.

Kabil/AA 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN