AK Parti'nin 'torba kanun'u Meclis'te: Ücretsiz izinler 1 yıl daha uzatılacak

AK Parti'nin 'torba kanun'u Meclis'te: Ücretsiz izinler 1 yıl daha uzatılacak

AK Parti'nin, Meclis'e sunduğu 'torba kanun' ile işverenlerin 2021'in Temmuz ayına kadar işçileri ücretsiz izne çıkarmalarının önü açılıyor. Ayrıca işten çıkarma yasağı uzatılıyormuş gibi gösterilse de patronun sözleşmeyi feshetme alanı genişletiliyor.

AK Parti, normalleşmenin hızlandırılması gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 'torba kanun' sundu.

Torba öneride yer alan düzenlemelere göre, işverenlerin 2021'in Temmuz ayına kadar işçileri ücretsiz izne çıkarmalarının önü açılıyor. Ayrıca işten çıkarma yasağı uzatılıyormuş gibi gösterilse de patronun sözleşmeyi feshetme alanı genişletiliyor.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, kısa çalışmada süre uzatılarak işçilerin daha düşük ücret almalarının önü açılırken, işverenlere kısa çalışmadan ve ücretsiz izinden vazgeçmeleri halinde bedeli işsizlik fonundan karşılanmak üzere destek veriliyor.

'Torba öneri'de yer alan düzenlemeler şöyle:

"*Cumhurbaşkanı, Kısa Çalışma Ödeneği'nin süresini sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatabilecek. Maddeyle, Cumhurbaşkanı'na Kısa Çalışma Ödeneği'ni sadece bazı sektörler için uzatma yetkisi veriliyor.

*Kısa Çalışma Ödeneği'nden vazgeçerek normal çalışma düzenine geçen işverenlere 3 ay süreyle prim desteği verilecek. Cumhurbaşkanı bu süreyi 6 aya kadar uzatabilecek.

*Sigortalı ve işveren hissesi pirimlerinin tamamı, işverenlerin SGK’ye ödeyecekleri primlerden mahsup edilecek. Destek 31 Aralık’ta sona erecek.

*Aynı haktan yeniden normal çalışma düzenine dönmeleri koşuluyla işçileri ücretsiz izne çıkaran işverenler de yararlanabilecek. Belediyeler, il özel idareleri bu haktan yararlanamayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN