Akın Öztürk’ün profesör kardeşi kaçtı iddiası

Akın Öztürk’ün profesör kardeşi kaçtı iddiası

Darbe girişiminin bir numaralı şüphelisi olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün, İzmir Üniversitesi’nde yönetici olan kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün, darbe girişiminin ardından İngiltere’ye kaçtığı iddia edildi.

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik yapan kardeşi Kemal Abidin Öztürk açığa alındı. Orgeneral Akın Öztürk’ün bir diğer kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk de İzmir Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı görevinde bulunuyordu. Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından İngiltere’ye kaçtığı ileri sürüldü.

Darbe girişiminin ardından Fethullahçı eğitim kurumlarından olduğu gerekçesiyle kapatılan üniversiteler arasında Prof. Dr. Aydın Öztürk’ün görev yaptığı İzmir Üniversitesi de bulunuyordu.

İZMİR/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN