Alef dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, nasıl izlenir?

Alef dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, nasıl izlenir?

Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Melisa Sözen ve Ahmet Mümtaz Taylan'ın yer aldığı Alef dizisi, ünlü sinema portalı Variety'nin 2020'nin en iyi 15 uluslararası dizisi listesinde yer aldı. 8 bölümlük dizi, Blu TV'de izlenebilir. İşte detaylar...

Dünyanın en prestijli sinema web sitelerinden Variety, 2020 yılının en iyi 15 uluslararası dizisini seçti. Blu TV'de yayınlanan yerli dizi Alef, listede kendine yer buldu. Listede Sally Rooney'nin aynı adlı romanından uyarlanan 'Normal People', Luca Guadagnino imzalı 'We Are Who We Are' gibi bu yıl içerisinde izleyicinin dikkatini çeken yapımlar da yer aldı.

ALEF FRAGMAN

ALEF DİZİSİ NASIL İZLENİR?

Türkiye'nin ilk mistik polisiye dizisi olan Alef, 10 Nisan 2020 tarihinde yerli online dizi-film platformu Blu TV'de yayınlandı. Sadece Blu TV içerik kütüphanesinden izlenebilen Alef dizisi, her biri 45 dakika süren 8 bölüm olarak diziseverlerle buluştu.

Yerli online dizi-film platformu Blu TV'de aylık üyelik ücreti 22,90 TL, yıllık üyelik ücreti 155 TL, yurt dışı üyeliği ise aylık 5.90 euro. Herhangi bir taahhüdün bulunmadığı dijital platformda, ücretsiz deneme süresi bulunmuyor.

ALEF DİZİSİ KONUSU NE?

İstanbul Boğazı'nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikayesi anlatılıyor. Osmanlı ve İslam tarihinden izler taşıyan dizide İngiltere'de eğitim alan ve Batılı yöntemlerle sorunlara yaklaşan genç ve hırslı dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ile teşkilatın başına buyruk, geleneksel ve tecrübeli dedektifi Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), İstanbul'da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının peşine düşüyor. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt bu ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen) da katılıyor. Ekip, cinayetleri çözmeye çalışırken buldukları her delille yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini de aralayacak.

ALEF DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını May Prodüksiyon'un üstlendiği, senaryosunu Emre Kayış'ın kaleme aldığı, yönetmenlik koltuğunda Emin Alper'in oturduğu Alef dizisi oyuncu kadrosunda; Kemal (Kenan İmirzalıoğlu), Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), Yaşar (Melisa Sözen), Ercan Kesal, Müfit Kayacan, Hatice Aslan, Haldun Boysan, Osman Alkaş, Ece Dizdar, Rıza Akın, Muttalip Müjdeci, Stefani Su Çağlar, Orçun Oran, Berkay AteşSinan Helvacı, Ayşegül Uraz, Kıvanç Baran Arslan, Erdem Kaynarca gibi isimler yer alıyor.

ALEF KAMERA ARKASI

ALEF DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Dizinin çekimleri İstanbul'un çeşitli semtlerinde ve mahallerinde gerçekleştirildi. Çekimlerin ağırlıklı olarak Avrupa Yakası'nda yer alan Beyoğlu ilçesinde yapıldığını söylemek mümkün. Örneğin, Komiser Kemal'in kaldığı apartman dairesi, Beyoğlu'nun Galata semtindeydi. Yaşar'ın babasıyla kaldığı köşke ise İstanbul Boğazı'na komşu olan Arnavutköy Mahallesi'nde bulunuyor. Settar'ın oğlunun intihar ettiği anları hatırladığı deniz kenarı sahneleri ise, Sarıyer ilçesine bağlı Kireçburnu semtinde çekildi. Kemal ve Settar'ın bazı kovalamaca sahneleri ise Beykoz ilçesindeki Göksu deresi kenarında ve Anadolufeneri Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

ALEF NE DEMEK, KELİME ANLAMI NEDİR?

Alef, İbrani alfabesinin ilk harfidir. Noktalama işaretlerine göre genellikle 'A' ve 'E' harfleri gibi okunmaktadır. Ancak nadiren 'O', 'U' ve 'İ' harfleri gibi de okunabilmektedir.

Alef'in diğer anlamları ise şöyle:

* Saman, ot, yulaf
* Hayvan yemi
* Hayvanların yedikleri saman ve otlardan alınan vergi
* Cana yakın
* Alev
* Sonsuz sayal sayıları göstermek için kullanılan simgesi: N

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN