Alef ne demektir? Alefin anlamı

Alef ne demektir? Alefin anlamı

Blu TV ekranlarında izleyiciyle buluşan ve Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı Alef dizisinin ardından, ‘Alef ne demektir? Alef’in kelime anlamı nedir?’ soruları da beraberinde geldi. İbrani alfabesinin ilk harfi de olan o kelimeyle ilgili bilgiler karar.com’da…

Kelimenin kökeni ‘öküz’ anlamına da gelen Alef, Yunanca Alfa, ve İbranicede Alef demektir. Proto-Kenan Alfabesinde ʾalp ‘öküz’ anlamında olan Alefin anlamı haberimizde…

ALEF NE DEMEKTİR?

İbrani alfabesinin ilk harfi olan Alefin, – א. Sayısal değeri 1’dir. Ses değeri bulunmayan alef, sesini, üzerine konan ünlü harfleri anlatan noktalama işaretinden almıştır. Noktalama işaretlerine göre çoğunlukla “E” ve “A” olarak okunmasına karşın az da olsa “U”, “O” ve “İ” olarak da okunabilir.

KELİMENİN KÖKENİ

Alefin Batı Semitik ‘öküz’ anlamındaki kelimeden geldiği ve ilk şeklin ise bir öküz kafası olduğu söylenir.

Yunanca Alfa, İbranice Alef ve Latince A Fenike alfabesinden gelen Alef, Proto-Kenan Alfabesinde ʾalp ‘öküz’ anlamındadır.

Modern İbranicede “me’ulaf”, ki İbranice [ʔ-l-f] (alef-lamed-pe) kökünden oluşmuştur. “le’alef” çekimsiz yükleminin edilgen hâlidir ve “evcilleştirilmiş” ya da “eğitilmiş” anlamını taşır. IDF Aluf rütbesini asalet göstergesi olarak kullanır. Modern Arapça’da de “elif” “evcil hayvan” demektir.

DİĞER ANLAMLARI ŞÖYLEDİR:

Hayvan yemi.
(C. A’lâf – Ulufe) Saman, ot, yulaf.
Cana yakın.
Hayvanların yedikleri saman ve otlardan alınan vergi.
Sonsuz sayal sayıları göstermek için kullanılan im. Simgesi: N
Alev.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN