DEM Parti, Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı çevresinde yaşanan gelişmeler ve bazı isimlerin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Parti, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çevre ve emek mücadelesi kapsamında tutuklanan isimlere dikkat çekerek uygulamalara tepki gösterdi.
DEM Parti açıklamasında, Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerine ilişkin acele kamulaştırma kararına karşı çıkan İkizköylülerden Esra Işık’ın tutuklanmasına değinildi. Ayrıca Esra Işık’a destek veren bazı isimlerin de tutuklandığı ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Doğayı talan eden şirketlere karşı yaşam alanlarını savunduğu için tutuklanan Esra Işık’a destek açıklaması yapan Umut–Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, 9 Nisan’da tutuklandı. Aksu’ya destek veren Bağımsız Maden İş Sendikası Hukuk Birimi Sorumlusu Doğukan Akan da dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 16 Mart’ta da işçilerin hakları için mücadele eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklanmıştı.
Mahkemeler, yaşam alanları ve alınterinin değeri için mücadele edenleri değil, çıkarları için doğayı talan edenleri yargılamalıdır. DEM Parti olarak yaşam alanları ve emek için mücadele edenlerin tutuklanmasını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Emek ve ekoloji için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz!"
AKBELEN SÜRECİ
Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Akbelen Ormanı çevresinde, uzun süredir devam eden çevre ve maden faaliyetleri tartışmaları kapsamında bölgedeki tarım arazilerine ilişkin acele kamulaştırma kararları ve buna yönelik tepkiler kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor.
