Aliobası köyü nerede? Hiç koronavirüs vakası görülmeyen köyde arsalar kapış kapış satılıyor!

Aliobası köyü nerede? Hiç koronavirüs vakası görülmeyen köyde arsalar kapış kapış satılıyor!

Son asrın en büyük küresel felaket olan koronavirüs salgın hastalığı yaşanmayan Aliobası köyü, arsa satın almak isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hiç covid-19 vakası görülmeyen Aliobası köyü, Bartın ilinin Amasra ilçesine bağlı bulunuyor.

Aliobası köyüne, bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmediği haberi, kamuoyunun gündemine oturdu. Aliobası köyü muhtarı Ramazan Tığ, "Türkiye'nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum" dedi.

ALİOBASI KÖYÜNDE HİÇ KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLMEDİ

Bartın'ın Amasra ilçesinin 120 haneli 600 nüfuslu Aliobası köyünde pandemi süresince hiç koronavirüs vakası görülmedi. Günlük yaşamlarına devam eden Aliobası köyünde vatandaşlar maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymaya devam ediyor. Aliobası köyünde arsa, ev ve köyde yetişen organik ürünlere Türkiye genelinden talep arttı. 

Muhtar Ramazan Tığ, köydeki bütün evleri tek tek gezerek, tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Şu ana kadar köyde binlerce maske dağıtan muhtar Tığ, sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlara maske dağıtımı yapmaya devam ediyor.

ALİOBASI KÖYÜNDEN ARSA ALMAK İÇİN YARIŞIYORLAR

Kendileriyle gurur duyduklarını belirten Tığ, "10 aydır hiç vaka görülmedi. Bugün itibariyle yine hiç vaka yok, yine bu süreci devam ettiriyoruz. Vatandaşlardan bizleri arayan çok oldu, İzmir'den, İstanbul'dan, Ankara'dan, Çanakkale'den yani çok yerden arayan oldu. Adeta telefonum kilitlendi. Arayanlardan arsa talep eden çok oldu. Boş arsa ve ev istiyorlar. Villa yapmak isteyenler de beni arıyor.

Bazıları, 'bunu nasıl başardınız' diyorlar, ben de onlara, 'maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bunu yaptık' diyorum. Dışarıdan köyümüze insan almıyoruz. Köyümüzdekileri de acil bir durum olmadığı sürece dışarıya çıkartmayarak, bu süreci atlatacağız. Benim köyümde yaşayan insanlar çok duyarlı davranıyorlar" diye konuştu.

hic-vaka-gorulmeyen-koyde-dogal-urunlere-talep-artti-11607604604.jpg

KÖYDE YETİŞEN ORGANİK ÜRÜNLERE TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR

Köylerinde ürettikleri ürünler için sipariş aldıklarını söyleyen Tığ, "Her gün bizden bal ve dut pekmezi istiyorlar. Bununla ilgili çok sipariş aldık. Artık yetişemiyoruz. Bizler organik ürünlerimize güveniyoruz" dedi.

Köyde yaşayan Ali Özer, "Köyümüzün her şeyi güzel, havası temiz, her şeyimiz organik. Bizler, söylenen kurallara harfiyen uyarak, köy dışına gitmiyoruz. İçeriye de misafir kabul etmiyoruz. Beslenmemize çok dikkat ediyoruz. Şu anda virüs yok, inşallah virüs bu köye uğramayacak" diye konuştu.

ALİOBASI KÖYÜ NEREDE, NÜFUSU KAÇ? ALİOBASI HARİTASI

Aliobası, Bartın ilinin Amasra ilçesine bağlı bir köydür. Köyde 2018 resmi sayım sonuçlarına göre 315 nüfus yaşamaktadır. Günümüzde ise 600 kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir.

Aliobası, Bartın şehir merkezine 21 km uzaklıktadır. Denize kıyısı yoktur. En yakın komşu ilçesi Çakrazşeyhler'dir.

2020-12-10-183721.jpg

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN