Alman basınında 23 Haziran: Erdoğan artık yenilmez değil

Alman basınında 23 Haziran: Erdoğan artık yenilmez değil

Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı 23 Haziran İstanbul seçimleri Alman kamuoyunda da ana gündem maddesi oldu. İmamoğlu'nun zaferi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

KARAR / ALMANYA

İstanbul seçimleri, Türkiye gündemini yakından takip eden Alman medyasında geniş yankı buldu. Bir çok gazete, İmamoğlu’nun zaferini manşete taşırken sayısız yorum ve haberde seçimler geniş bir şekilde analiz edildi. Seçimler sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Yorum ve analizlerde herhangi bir yabancı ülkede yapılan seçimler hakkında bilgi vermenin ötesinde, “yakın alakalı“ hatta yer yer “duygusal yoğunluğu“ olan bir üslubun kullanılması dikkat çekti.

ERDOĞAN'A HASTA ADAM YAKIŞTIRMASI

ARD televizyonda yayınlanan yorumda Erdoğan’ın seçimleri ertelemekle ‘işi fazlasıyla çığrından çıkarttığı“ belirtildi. Seçim sonuçlarının AK Parti aleyhine bu denli farklı olması Erdoğan’nın İmamoğlu’na karşı dışlayıcı ve kışkırtıcı bir üslup kullanmasına bağlandı. Handelsblatt gazetesinde çıkan bir haberde ise seçimin Erdoğan için bir mağlubiyet olduğu ifade edildi.

SEÇİM 6 MAYIS'TA KAYBEDİLDİ

Spiegel dergisinde yer alan haberde ise AK Parti’nin ve özellike Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul seçimlerini ulusal bir sorun haline getirmesiyle kendisine zarar verdiği vurgulanırken, Imamoğlu’nun AK Parti'de mutlu olmayanlar için bir cazibe merkezi haline geldiğini yazdı. Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde AK Parti’nin seçim mağlubiyeti için şimdi sorumlu arayışına gireceği belirtilirken, “Sorumlular aslında çok rahat bulunabilir. Çünkü seçimler 6 Mayıs’ta kaybedilmişti. YSK’nın seçimleri iptal etmesi ve İmamoğlu’ndan mazbatayı geri almasıyla“ ifadesi yer aldı.

ERDOĞAN ARTIK YENİLMEZ DEĞİL

Hannoversche Allgemeine Zeitung ise seçim hakkında “Sonuçlar sadece İmamoğlu için büyük başarı değil aynı zamanda Erdoğan için de bir uyarı sinyali: Erdoğan artık yenilmez değil‘‘, yorumuna yer verdi. Alman haber kanalı NTV internet sitesinde verdiği haberde “ Ebedi galip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde şimdi kaybetti. Ancak İmamoğlu’nun zaferi Erdoğan’ın sonu anlamına gelmiyor‘‘ görüşüne yer verdi. İmamoğlu’nun üslubundan Erdoğan’a kıyasla hissedilir bir saldırgan üslup olmadığına dikkat çekilirken, seçmenin yapıcı mesajları onure ettiği yazıldı.

İstanbul seçimlerinin Almanya’da Pazar günü akşamı sosyal medya gündemine girmesi de dikkat çekici oldu. Türk kökenli kullanıcıların yanında çok sayıda Alman vatandaş ve siyasetçi de seçimler hakkında İmamoğlu lehinde yorumlar yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN