Amasya’daki okullara kar tatili | Amasya’da yarın okullar tatil mi?

Amasya’daki okullara kar tatili | Amasya’da yarın okullar tatil mi?

9 Ocak kar tatili açıklaması geldi. Peki Amasya’da yarın okullar tatil mi? Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, Amasya'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Amasya'da özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Peki Amasya’da okullar tatil mi?

Amasya’da yarın okullar tatil mi9 Ocak kar tatili açıklaması yapıldı. Veliler ve öğrenciler için Kar tatili haberlerini ve son dakika gelişmelerini yazımızdan takip edebilirsiniz. Amasya’da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi bekleniyor. Amasya’da okullar tatil mi9 Ocak okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Amasya’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları dolayısıyla yarın il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Sosyal paylaşım sayfasından açıklamada bulunan Vali Dr. Osman Varol, “Değerli öğrencilerimiz, sevgili gençler; il merkezi ve ilçelerimizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve soğuk havaya bağlı olumsuz koşullar nedeniyle sağlığınız ve güvenliğiniz için, 09 Ocak Çarşamba günü il genelindeki okullarımızda eğitime bir gün ara verdik” ifadelerini kullandı.
Varol, kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağını belirtti.

19-01/09/amasyada-yarin-okullar-tatil-mi.jpg

153 KÖY YOLU KAPATILDI

Amasya’da yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkisini gösteren kar yağışı 153 köy yolunu ulaşıma kapattı. Bazı ilçelerde ise eğitime bir günlüğüne ara verildi.

Amasya İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kentin yüksek kesimlerinde yoğun tipiden dolayı il merkezine bağlı 56, Göynücek’e bağlı 6, Gümüşhacıköy’e bağlı 21, Hamamözü’ne bağlı 11, Merzifon’a bağlı 29, Suluova’ya bağlı 8 ve Taşova’ya bağlı 22 olmak üzere kapanan toplam 153 köy yolunu yolunu ulaşıma açmak için aralıksız çalışıyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilde kısmen etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinde ilçe genelinde, merkez, Taşova ve Merzifon ilçelerinde tüm taşımalı sistem öğrencileri için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN