Irak'tan yangın istifası! Sağlık Bakanı görevi bıraktı

Irak'tan yangın istifası! Sağlık Bakanı görevi bıraktı

Irak Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi'nin, Kovid-19 hastalarının bulunduğu hastanede çıkan yangının ardından istifa etti.

Irak'ın başkenti Bağdat’ta yer alan İbni el-Hatip Hastanesi'nde 25 Nisan’da meydana gelen oksijen tankı patlamasının ardından çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi ise yaralanmıştı.

Yaşanan olayın ardından ise Irak Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi'den istifa kararı geldi. Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, el-Timimi'nin birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hastane yangını üzerine görevinden istifa ettiği ifade edilirken, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin ise Bakan el-Timimi’nin istifasını kabul ettiği belirtildi.

Ayrıca Başbakan el-Kazımi’nin kabinesi, korona virüs (Covid-19) hastalarının tedavi edildiği İbni el-Hatip Hastanesi'nin müdürünün ve diğer kıdemli hastane yetkililerinin görevden alınmasını emretti.

Öte yandan el-Timimi, Irak hükümeti tarafından yaşanan olayın ardından görevinden uzaklaştırılmıştı. Hükümet tarafından uzaklaştırma cezasının bugün kaldırılmasının ardından el-Timimi'nin ise istifasını sunduğu belirtildi.    

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN