NATO'dan 'terör' çıkışı: Türkiye'nin endişeleri meşru

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye'nin güvenlik endişeleri meşru" diyerek Türkiye'nin terörden diğer NATO müttefiklerine kıyasla daha fazla çektiğini söyledi. Stoltenberg, "Madrid Zirvesi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurularını kabul etmek için son tarih değil" açıklamasında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurularına yönelik yeni bir açıklama yaptı. Stoltenberg, Türkiye'nin güvenlik endişelerinin meşru olduğunu belirterek, "Türkiye'nin terörden diğer NATO müttefiklerine kıyasla daha fazla çektiğini kabul etmeliyiz" dedi.

Bununla birlikte Stoltenberg, Madrid Zirvesi'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurularını kabul etmek için son tarih olmadığını da sözlerine ekledi.

'ERDOĞAN İLE YAKIN İLETİŞİMDEYİZ' DEMİŞTİ

Stoltenberg, geçen hafta Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında "Ortaklarımızın güvenlik endişelerine büyük önem veriyoruz" demişti. NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın iletişim halinde olduklarını belirtmişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

NATO'dan 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması: Türkiye'nin itiraz etmesinin bir anlamı yok
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin endişelerini oturup konuşmalıyız

Dünya Haberleri