Asgari ücrete dev zam geliyor! Milyonlarca çalışan bayram edecek: Ünlü ekonomist öyle bir tarih verdi ki...

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hükümet tekrardan iktidar olabilmek için muslukları açmış durumda. Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya kadar çıkarıldı. Emekli maaşına gelen zam sonrası gözler asgari ücrette ara zamma çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ek zam ne kadar olacak?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş'tan merak edilen soruya yanıt geldi. Asgari ücrete dev zam geliyor! O tarihte çalışanlar bayram edecek.

Asgari ücrete ara zam beklentisi devam ediyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Bakan Bilgin'den peş peşe açıklamalar gelirken vatandaşlar 'Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı, ne kadar olacak?' sorularını araştırıyor. Beklenen haber ise geldi. Milyonlarca çalışan bayram edecek. Asgari ücrete dev zam geliyor! Ünlü Ekonomist Alaatin Aktaş tarih bile verdi. Büyük zam kapıda! Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ne zaman zam geliyor? İşte asgari ücret zam haberlerinde son durum...

ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM GELİYOR!

Asgari ücret son dakika haberleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine gelen zamlar sonrası gözler asgari ücret zammına çevrildi. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Asgari ücret dev zam geliyor!

ÜNLÜ EKONOMİST TARİH VERDİ: MİLYONLARCA ÇALIŞAN BAYRAM EDECEK

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aktaş, "En güzel yemek en son yenir. Sahneye en son assolist çıkar. En akılda kalıcı zam en son yapılandır." diyerek son yazısından bir paragraf paylaştı. Eski yazısını da referans gösteren Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Dolayısıyla muhtemelen asgari ücret de yüksek tutulacak, belki bu yıl olduğu gibi yılın ikinci yarısında uygulanmak üzere seçimden önce yeni bir artış söz konusu olacak. Hatta bakmışsınız ilk çeyrek sonunda yeni bir düzenleme yapılacak."

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuz’da” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezine geldi. Görüşme öncesinde basın mensuplarının “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuz’da” dedi.

BAKANLIKTAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, gündemde yer alan ve asgari ücrete ara zam yapılmayacağına ilişkin yazılan haberlere dair açıklama yapıldı. Açıklamada, Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret hakkında bir açıklamasının olmadığı bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

2022 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 olarak belirlendi. Buna göre; 2022 Ocak ayına göre net asgari ücret artış oranı % 100, 2022 Temmuz ayına göre % 54,66, yıllık ortalama artış oranı ise % 74,43 olarak artış gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri