Kripto para piyasası yeşile geçti: Bitcoin son 3 ayın zirvesinde

Bitcoin hafta sonu rallisiyle hızlı bir yükselişe geçerek geçtiğimiz yılın kayıplarını sildi. Analistler Bitcoin'deki bu artışın gelecek dönemde yeni primlerin habercisi olabileceğinin altını çizdi. Sabah saatlerinde açılışı 46 bin 937 dolardan yapan Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5,5 prim sağladı.

Bitcoin, 2022 yılının başından beri 40-45 bin arasında dar bir bantta seyrederken, dün 47 bin 650 dolara kadar yükselerek 2022 yılındaki en yüksek seviyesine ulaştı. Böylece son 24 saatte yaklaşık yüzde 6 değer kazandı. Bitcoin bu yıl 32 bin dolara kadar gerilemişti.

Bitcoin'deki yükselişin etkisi alt coinlere de yansırken, kripto para borsası yeşile geçti. Bitcoin hızlı ralli sonucu 47 bin 583 doları test etti. Böylelikle Ocak başından bu yana görülen 35-45 bin bandını da aşmış oldu.

Yeni primlerin ardından Bitcoin'in yılbaşından bu yana getirisi yüzde 1'i aştı. Aynı dönemde ABD'de S&P 500 endeksi yüzde 4,7 kayıp gösterdi.

Miller Tabak + Co Piyasalar Başstratejisti Matt Maley, Bitcoin'in bu seviyelerde seyretmesi durumunda yukarı yönlü daha fazla momentum kazanabileceğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri