Deprem felaketinde can kaybı artıyor

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden gelecek haberlerdeyken acı bilanço artıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ile 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından can kaybı artıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan Oktay, 5 bin 775 binanın yıkıldığını söyledi.

BAKAN KOCA: EKİP SAYIMIZI YAKLAŞIK İKİ KATINA YÜKSELTMİŞ OLACAĞIZ

Koca, "Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ise "Deprem bölgesinde bulunan bütün birlik, karargah ve garnizonlar da tamamen sivil vatandaşlara açılmış durumda." dedi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Şu ana kadar 2 bin 600 kurtarma personeli ve 78 araç yerine ulaştırılmıştır. Sahada helikopterler ve TİHA’larımız dahil 75 araç var.

Tüm bölgelerde 7 bin 500 Mehmetçik bölgede. Yarın da bin 500 Mehmetçik bölgedeki çalışmalara dahil olacak.

Batıdan toplam 9 komando taburunu bölgeye sevk ediyoruz. Kıbrıs'ta bulunan 4 taburumuz da bölgeye gelecek.

Deprem bölgesinde bulunan bütün birlik, karargah ve garnizonlar da tamamen sivil vatandaşlara açılmış durumda.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Deprem riski olan bölgelerde yaşayan herkes bu uygulamayı telefonuna indirmeli! AFAD Acil Çağrı uygulaması hayat kurtarıyor
Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları bu gece sıfırın altına düşüyor! Felaketin bilançosu her geçen gün artıyor!
Deprem bölgesinden kalkan uçaklar ücretsiz oldu! Havayolu şirketleri taşın altına ellerini koydu

Güncel Haberleri