Deprem bölgesinden kalkan uçaklar ücretsiz oldu! Havayolu şirketleri taşın altına ellerini koydu

Deprem bölgesinden kalkan uçaklar ücretsiz oldu! Havayolu şirketleri taşın altına ellerini koydu

Anadolu'nun 10 kentini derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok kurumdan bölgeye yardım kampanyası başlattı. THY ve Pegasus, belirli bir tarihe kadar deprem bölgesindeki uçuşlarını ücretsiz yapma kararı aldı. İşte, deprem bölgesi ücretsiz uçak bilet yardımı son dakika gelişmesi...

Kahramanmaraş'ta dün (6 Ocak 2023 Pazartesi günü) saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 3 bin 703 kişi hayatını kaybetti, 22 bin 168 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

hatay-depremde-olen-sayisi.jpg

Türk Hava Yolları (THY), yıkıcı deprem nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri'den kalkacak seferlerinin 13 Şubat 2023 tarihine kadar ücretsiz yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamayı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptı.

Üstün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır" ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNE UÇUŞLAR ÜCRETSİZ

THY'nin açıklaması ise şöyle:

"Deprem bölgesine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlarımız 13 Şbat'a kadar tek yön ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.

İlgili uçuşlarımızda yolcu düzeninin sağlanması için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelmenizi rica ederiz. Rezervasyonunuzu; +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz."

deprem-thy-ucretsiz-ucak-bileti.jpg

DEPREM BÖLGESİNE ÜCRETSİZ UÇAK BİLETİ

Pegasus Hava Yolları da deprem bölgesindeki vatandaşlar için bölgeden çıkış uçuşlarını ücretsiz gerçekleştireceklerini duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:

"Deprem bölgelerine destek verebilmek amacıyla, AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ve ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için deprem bölgesinden çıkış uçuşlarının tamamını şu andan itibaren ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa meydanlarından çıkışlı planlanan tüm yurt içi direkt uçuşlarımız 12 Şubat 2023 tarihi de dahil olacak şekilde ücretsiz olacaktır.

Dün ve bugün Adana, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş illerimize toplam 18 uçak yardım seferi gerçekleştirdik. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep illerine ve bu illerden çıkışlı toplam 68 seferimizi ise yolculu olarak planladık.

Desteklerimize tüm hızıyla devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

pegasus-deprem-ucretsiz-bilet.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN