Bahçeli Türkiye'yi sarsan afeti böyle yorumladı: Bu da geçecek, Allah bizimle

Bahçeli Türkiye'yi sarsan afeti böyle yorumladı: Bu da geçecek, Allah bizimle

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'yi sarsan deprem felaketiyle ilgili, "Hangi yokuşu gördük de düzlüğüne ulaşamadık. Hangi geceyi gördük de sabahına uyanamadık. Bu da geçecektir, nihayetinde Allah bizimledir. Bu çilemiz de bitecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, 3 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı.

''Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür'' diyen Bahçeli, ''Altından kalmayacağımız hiçbir enkaz, saramayacağımız hiçbir yara yoktur. Her seferinde imanımızla direneceğiz, hür irademizle birbirimizle beraber olacağız'' ifadesini kullandı.

'GÜN BİR OLMA GÜNÜ'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Büyük bir acımız vardır. Ruhumuz devasa bir hüzünle sarsılmıştır. Gün, sen-ben ayrımıyla, nefsi arzularla, yersiz polemiklerle vakit kaybedecek bir gün değildir. Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür. Nitekim içinden geçtiğimiz kasvetli ve kederli günler hep birlikte Türkiye olmanın günleridir.

'BU ÇİLEMİZ DE BİTECEK'

Altından kalmayacağımız hiçbir enkaz, saramayacağımız hiçbir yara yoktur. Her seferinde imanımızla direneceğiz, hür irademizle birbirimizle beraber olacağız. Sergilenecek sağduyu, direnç ve dirayet, sosyal normalleşmenin ön şartıdır. Hangi yokuşu gördük de düzlüğüne ulaşamadık. Hangi geceyi gördük de sabahına uyanamadık. Bu da geçecektir, nihayetinde Allah bizimledir. Bu çilemiz de bitecektir.

'BİRBİRİMİZE DAYANAK OLMALIYIZ'

Empati duygumuza güç vermeliyiz, birbirimize dayanak olmalıyız. Birbirimizi sarıp sarmalamak zorundayız. Türkiye'mizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Coğrafyamızı yok saymamız mümkün ve muhtemel değildir.''

'MİLLİYETÇİLİĞİ YÖNETİM PROJESİ OLARAK GÖRÜYORUZ'

MHP lideri Bahçeli, partisinin 54'üncü kuruluş yıl dönümüyle ilgili kısa ve öz olarak bir değerlendirme yapmak istediğini belirterek, milliyetçiliğin ve millet sevgisinin kendilerinin tekelinde olmadığını, herkesin milliyetçi olabileceğini hatta olması gerektiğini ifade etti.

Milliyetçilerin her yerde, her zeminde bulunabileceğini, hepsine saygı duyacaklarını dile getiren Bahçeli, ancak milliyetçiliği hayatın her alanında, uygulanabilir siyasal bir yönetim projesi olarak benimseyen tek partinin MHP olduğuna işaret etti. Partisinin 9 Şubat 1969'da kuruluşuyla, milliyetçiliğin, yalnızca bir aydın hareketi olmaktan çıktığını; Anadolu'da millet evlatlarının gönlüne yerleşerek hem siyasallaştığını hem de toplumsallaştığını anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Önündeki bütün engellere rağmen milliyetçilik, bir siyasi proje olarak halka ulaşınca vatandaşlarımızın partimize olan ilgisi artmış ve siyasi bir müessese olarak MHP, millet sinesinde sağlam bir yer edinmiştir. Bugün partimiz, yasaların tanıdığı imkanlarla bütün yurtta teşkilatlanmış, en küçük yerleşim yerinden büyük şehirlere kadar geniş ve güçlü bir teşkilat yapısını, bu teşkilatı yönetecek kadrolarını ve karar mekanizmalarını tesis ve temin etmiştir. MHP, yalnızca Türkiye'yi değil bölge ülkelerindeki soydaşlarımızı, müşterek kültür dairesinde yaşayan mazlum milletleri küresel kargaşadan kurtaracak bir anlayışın da temsilcisi olmayı başarmıştır. Bu anlayış kaçınılmaz şekilde, partimize ve kadrolarımıza yeni görevler ve sorumluluklar yüklemiştir."

'TARİHİMİZİ DEĞİŞTİREMEYİZ'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, insan merkezli, hak ve adalet ilkelerine uygun, gönüllü paylaşımı ve iş birliğini amaçlayan, kaynakları insanlığın istifadesine sunan bölgesel ve küresel düzeyde bir aydınlanma sürecinin başlamasının, artık kaçınılmaz bir gaye olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Lider ülke Türkiye hedefi bu kapsamda bir fırsattır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefi yeni dünyanın akış ve ilerleyişini lehimize çevirecek yüksek bir vizyon kararlılığıdır. Küresel tahakkümün yanı sıra sözde medenilik taslayan çevrelerin stratejik adımlarla birlikte giderek bütün dünyayı etkisi altına alması milliyetçiliğimizi durağan bir fikir olmaktan çıkarmaktadır. Bu durum, bütün bu karmaşık ilişkileri ve ağır sorunları kavrayabilecek milli bir vizyona sahip olmamızı mecburiyet haline getirmektedir. Var olan baş döndürücü değişimi kendi kültür değerlerine dayanarak gösteremeyen ve sorunlara kendi milli perspektifinden çözüm üretemeyen milletlerin ve milliyetçiliklerin küresel dayatmalara karşı teslim olmaktan başka seçenekleri de yoktur."

'MHP SON 54 YILA DAMGA VURDU'

Bahçeli, tarihin son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçileri ile son 54 yıla damgasını vuran MHP'nin, öncelikli mücadele amacı ve varlık nedeninin, kahraman ecdadın emaneti olan milli bekanın hasar görmeden devamını sağlamak olduğuna dikkati çekti.

Milli bekanın ata yadigarı olduğunu dile getiren Bahçeli, "Milli bekayla ilgili samimi hassasiyetimizin kaynağı tarih kadar eskidir. Biz, dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan ve bundan böyle de yaşamak zorunda olan bir milletiz. Bu nedenle ne tarihimizi ne coğrafyamızı ne de kimliğimizi değiştirme imkanına sahibiz. Ama hep birlikte bu gerçeklerle daha güzel bir gelecek inşa edebiliriz. MHP olarak bunun için varız, bunun için de var olmaya devam edeceğiz. Türklüğün kucakladığı hakkaniyetli bir küresel dengenin inşasına imkan sağlayacak azim, irade, inanç, çalışma, hazırlık, kadro, yürek ve mücadele ruhu bizdedir, var oluş güvencemizdir." değerlendirmelerinde bulundu.

Partisinin 54'üncü yıl dönümünü, yaşanan felaketlerden dolayı buruk bir vicdanla kutladığını dile getiren Bahçeli, daha nice yıllarda üç hilalin var olmasını Allah'tan niyaz etti. Bahçeli, tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile can veren ecdadı, bu değerler uğruna hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarını, aziz şehitleri ve partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i rahmet, minnet ve şükranla andı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN